Poova miliki kekuatan vokal nyanyian – Bolton

Penyanyi Malaysia, Poova Sri Rama dipuji legenda muzik Michael Bolton yang menyifatkan bakat muziknya begitu kuat terutama dalam nyanyian.

Sekali gus, Bolton melihat Poova yang berusia 39 tahun itu berjaya meletakkan penanda aras terhadap peserta lain yang bertanding dalam program pencarian bakat Asian Dream di saluran AXN.

“Dia memiliki perwatakan yang sangat kuat dan yakin terhadap cara interpretasi muziknya. Kami senang sekali dia turut bertanding dalam program ini.

“Kekuatan muzikalnya tentu sekali terletak pada bahagian vokal nyanyiannya. Mujur, dia terbuka dan sangat senang untuk bekerja dengannya.

“Pada masa sama, kehadirannya dalam program ini berjaya meletakkan penanda aras buat peserta lain,” katanya.

Meskipun namanya kedengaran asing dalam industri, Poova adalah pemenang trofi Artis Baru Terbaik dan Vokal Wanita Terbaik di Anugerah Industri Muzik 21 (AIM21) pada 2014. Dia turut mewakili Malaysia ke Festival Muzik Pop Asia pada 2015.

Program Asian Dream menampilkan enam bakat muzik dalam misi mencari peluang untuk menyertai produksi siri jelajah Asian Dream Tour Michael Bolton. Program terbabit dicipta dan diterbitkan Bolton yang juga bertindak selaku juri.

Turut membantunya dalam penjurian itu adalah bintang terkenal serta personaliti TV dari Filipina iaitu Morissette Amon.

Poova bakal bersaing dengan peserta dari seluruh Asia termasuk Filipina, Hong Kong, Singapura, Thailand, dan Vietnam. Mereka juga bakal mendapat tunjuk ajar daripada Bolton dan Amon. – Agensi

Gambar fail menunjukkan penyanyi Malaysia, Poova Sri Rama mendapat pujian daripada juri yang juga penerbit Asian Dream, Michael Bolton. – Agensi