Wednesday, December 7, 2022
31.3 C
Brunei

-

Posmen jangan pentingkan diri

Surat pembaca ini saya tujukan kepada pihak relevan untuk menegur posmen-posmen yang bertugas.

Baru-baru ini saya nyaris melanggar seorang posmen di Kampung Masin, di mana posmen itu sesuka hati keluar simpang sedangkan kereta saya sudah hampir dengan simpang itu.

Malah ketika menegurnya dengan membunyikan hon kereta, saya sempat melihat dari cermin sisi kereta dan mendapati posmen tersebut menghulurkan tangannya seolah-olah memberikan tanda buku lima.

Apa yang saya perasan lagi, posmen tersebut tidak menggunakan laluan jalan raya yang betul, sehinggakan saya hampir melanggarnya.

Saya faham posmen tersebut bertugas untuk menghantar surat dengan secepat yang mungkin, namun jika mereka melakukan kesalahan sehingga membahayakan pengguna jalan lain, maka wajar ditegur.

Sehubungan itu, diharap pihak relevan untuk memantau dan menegur posmen-posmen yang bertugas untuk melaksanakan tugas dengan betul serta mematuhi lalu lintas meskipun di kawasan kampung.

Pemandu

Meskipun posmen bertugas untuk menghantar surat dengan secepat yang mungkin, namun jika mereka melakukan kesalahan sehingga membahayakan pengguna jalan lain, mereka wajar ditegur.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Penghormatan buat Jiang Zemin

BEIJING, 6 DIS – Siren kedengaran di seluruh China hari ini ketika Parti Komunis mengadakan perkabungan bekas pemimpin, Jiang Zemin, memberi penghormatan kepadanya sebagai...
- Advertisment -