PPNBD bantu tangani COVID-19

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 29 JULAI – Persekutuan Pengakap Negara Brunei Darussalam (PPNBD) tidak ketinggalan untuk tampil ke hadapan menghulurkan sumbangan berupa wang tunai kepada Kementerian Kesihatan, untuk membantu kerajaan Negara Brunei Darussalam menangani penularan pandemik COVID-19 di negara ini.

Majlis penyampaian sumbangan daripada PPNBD itu berlangsung di Bilik VIP, Tingkat Bawah, Kementerian Kesihatan, hari ini di mana Naib Yang Di-Pertua PPNBD, Pengiran Abdul Wahab bin Pengiran Hassan selaku pengerusi Jawatankuasa Takbir Yayasan Pengakap PPNBD menyerahkan cek berjumlah $1,266 kepada Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif Tingkat Khas, Haji Abdul Khalid As’ari bin Haji Azahari.

Turut hadir pada majlis berkenaan ialah Setiausaha Yayasan Pengakap PPNBD dan Pemangku Pesuruhjaya Daerah Brunei Muara, Pengiran Supri bin Pengiran Haji Hashim; Timbalan Bendahari Yayasan Pengakap PPNBD, Haji Mohamad Paizzal bin Haji Piluk; Pengurus Kedai Pengakap, Dayang Norhafijah binti Haji Adil dan Penolong Pengurus Hartanah PPNBD, Mejar (B) Haji Karim bin Sapar.

Sumbangan berkenaan merupakan sebagai tanggungjawab sosial korporat daripada PPNBD dalam membantu pihak kerajaan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam khususnya Kementerian Kesihatan dalam sama-sama menangani serta membendung penularan wabak COVID-19.

Pengiran Abdul Wahab (tiga dari kanan) menyampaikan sumbangan kepada Haji Abdul Khalid As’ari (tiga dari kiri) pada majlis yang berlangsung di Kementerian Kesihatan. – Gambar serahan Kementerian Kesihatan