Saturday, April 13, 2024
35.5 C
Brunei

  -

  PPPBD terima sumbangan $20,000

  Oleh Sim Y. H. – 

  BANDAR SERI BEGAWAN, 21 NOV – Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah (Yayasan) telah menyampaikan sumbangan kewangan keseluruhannya berjumlah $20,000 kepada Persatuan Pandu Puteri Brunei Darussalam (PPPBD) bagi mengendalikan Acara Antarabangsa Share, Learn, Grow (SLG) yang akan diadakan pada 22 hingga 26 November.

  Majlis penyampaian sumbangan berkenaan telah diadakan di Ibu Pejabat Yayasan, Jalan Perdana Menteri, hari ini di mana sumbangan telah disampaikan oleh Pemangku Pengarah Urusan dan ahli Lembaga Pengarah Yayasan, Awang Ahmad Jefri bin Abdul Rahman kepada Pesuruhjaya PPPBD, Hajah Siti Mariam binti Haji Abdullah.

  Sumbangan itu merupakan sokongan Yayasan untuk mendukung salah satu objektif penubuhannya iaitu bagi mempertingkatkan penglibatan dan penyertaan belia dalam pembangunan masyarakat melalui penganjuran program-program pembangunan kemasyarakatan dan sosiobudaya.

  Acara SLG akan akan disertai oleh lebih 200 orang Pandu Puteri dari beberapa buah negara. Semasa SLG, berbagai-bagai acara telah disediakan oleh PPPBD selaku tuan rumah termasuk forum, aktiviti lawatan dan riadah, penanaman pokok dan sebagainya.

  Awang Ahmad Jefri menyampaikan sumbangan kepada Hajah Siti Mariam semasa majlis berkenaan. – GAMBAR OLEH MUIZ MATDANI
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...