Monday, May 20, 2024
24.4 C
Brunei

  -

  Presiden Argentina bertemu jutawan Elon Musk di Texas

  BUENOS AIRES, 14 APRIL – Salah seorang daripadanya ialah usahawan jutawan yang tidak menentu dan mengisytiharkan diri bebas kebebasan bersuara, terdedah kepada kata-kata cabul yang sarat dengan kata-kata ‘terjaga’ dan taksub untuk menjadikan manusia sebagai spesies berbilang planet.

  Seorang lagi ialah seorang pemimpin Amerika Latin yang ikonoklastik dan mengisytiharkan diri sebagai anarko-kapitalis, terdedah kepada pengklonan anjingnya yang mati dan taksub dengan memusnahkan kawalan negara.

  Eksekutif teknologi Elon Musk dan Presiden Argentina Javier Milei akhirnya menyerlahkan hubungan mereka pada hari Jumaat di sebuah kilang kereta elektrik Tesla di Texas – pertemuan pertama mereka selepas berbulan-bulan saling mengagumi di media sosial.

  Dalam catatan media sosial yang menggembirakan peminat sayap kanan mereka, pasangan itu memainkan persahabatan sebenar mereka.

  “Untuk masa depan yang mengujakan dan memberi inspirasi!” Musk menulis di X, atau Twitter seperti yang diketahui sebelum beliau membelinya pada 2022, bersama gambarnya dan Milei tersenyum lebar dan memberikan dua ibu jari kepada kamera, isyarat tanda dagangan presiden libertarian itu.

  Pertemuan itu ditutup kepada akhbar dan kenyataan dari pejabat Milei menghasilkan sedikit berita, mengatakan peminat pasaran bebas membincangkan isu-isu, mulai dari yang dijangkakan (bagaimana untuk mempromosikan keusahawanan dengan memotong pita merah) kepada rawak (bahaya wujud yang ditimbulkan oleh kadar kelahiran menurun). – AP

  Presiden Argentina Javier Milei melambai selepas bercakap kepada pelajar di Universiti Antarabangsa Florida, pada 11 April 2024, di Miami Utara, Florida, Amerika Syarikat. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Helikopter presiden Iran ‘kemalangan’

  TEHRAN, 19 MEI - Sebuah helikopter yang membawa konvoi Presiden Iran, Ebrahim Raisi terlibat dalam ‘kemalangan’ hari ini, lapor media negara itu, tanpa menyatakan...