Friday, April 19, 2024
24.7 C
Brunei

  -

  Prestasi Bellingham ternyata luar biasa

  BARCELONA, 29 OKT – Dua gol menakjubkan Jude Bellingham merampas semula kemenangan Real Madrid 2-1 di Barcelona dalam El Clasico La Liga pertamanya kelmarin.

  Pemain antarabangsa England itu, yang telah memulakan karier Madridnya dengan prestasi menjaringkan gol yang luar biasa, membuat rembatan kencang ke sudut atas dari jarak jauh selepas Ilkay Gundogan membawa tuan rumah, Barcelona di hadapan di Stadium Olimpik.

  Bellingham kemudiannya meledak gol kedua pada masa kecederaan dari jarak dekat untuk mendiamkan penyokong Barcelona dan mencapai 10 gol dalam liga utama musim ini.

  Barcelona merembat ke arah tiang gawang dua kali dan mendominasi permainan tetapi penjaring gol terbanyak La Liga, Bellingham berada dalam prestasi yang tidak dapat dihalang dan jelasnya telah memberikan kejayaan dalam Clasico pertamanya.

  Dua gol Bellingham membawa Madrid ke puncak La Liga, mendahului Girona dari segi perbezaan gol, dengan kedua-dua pasukan itu berada empat mata di depan Barcelona di tempat ketiga.

  Aksi Bellingham menjaringkan gol kedua pasukannya semasa perlawanan antara FC Barcelona dan Real Madrid CF di Estadi Olimpic Lluis Companys di Barcelona pada 28 Oktober. – AFP

  “Saya suka kemenangan semula ini, ia sedikit sebanyak mendebarkan saya (tetapi) ia sentiasa menyeronokkan untuk bermain dalam perlawanan,” kata Bellingham kepada Real Madrid TV.

  “Kami tidak berputus asa dan saya sangat gembira saya dapat melakukannya.”

  Bellingham tidak membazir masa untuk meraikan gol penyamaannya, tetapi kekal tenang dan segera bersedia untuk meneruskan permainan, dalam usahanya untuk mencari kemenangan.

  “Dia kelihatan seperti seorang veteran. Matlamat untuk menyamakan kedudukan benar-benar mengubah permainan,” kata jurulatih Madrid, Carlo Ancelotti mengenai pemenang perlawanan yang berusia 20 tahun itu.

  “Apa yang memeranjatkan hari ini adalah rembatannya, dia sentiasa tiba di dalam kotak, hari ini dia menjaringkan gol yang menakjubkan dari depan kawasan itu.” – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Mahkamah batalkan sabitan bekas Presiden Maldives Abdulla Yameen

  NEW DELHI, 19 APRIL - Mahkamah di Maldives membatalkan sabitan bekas Presiden Abdulla Yameen atas tuduhan rasuah, kelmarin. Panel tiga hakim Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa...