Priyanka kongsi tip wajah kekal berseri

Pernah dinobatkan sebagai wanita kedua tercantik di dunia, pelakon Priyanka Chopra mengakui dia ada mengamalkan rahsia kecantikan turun-temurun daripada keluarganya.

Priyanka juga antara pelakon Asia yang telah berjaya mencipta nama di Hollywood sememangnya dikagumi dengan kecantikan semula jadinya.

Wajah unik Asia yang dimilikinya itu antara faktor dia menjadi rebutan ramai penerbit dan pengarah di Hollywood.

Berikut adalah tiga rutin kecantikan ini yang menjadi amalan wajib Priyanka untuk kekal cantik.

1. Priyanka menggunakan tiga bahan iaitu garam laut, gliserin sayur-sayuran dan air mawar untuk skrub bibirnya.

Priyanka mengakui dia ada mengamalkan rahsia kecantikan turun-temurun daripada keluarganya. – Agensi

Cara-cara: Tuang sedikit garam laut ke dalam mangkuk. Campurkan sedikit gliserin sayur-sayuran serta air mawar.

Gaul sehingga sebati dan skrub pada permukaan bibir. Setelah selesai, lap menggunakan napkin. Bibir akan lebih mungil serta merah semula jadi.

2. Manakala untuk skrub badan, Priyanka menggunakan enam bahan iaitu secawan tepung serba guna, yogurt, 1/2 lemon, susu penuh atau susu skim (untuk kulit berminyak), serbuk cendana dan serbuk kunyit.

Cara-cara: Tuang secawan tepung ke dalam mangkuk. Campurkan sesenduk yogurt dan gaulkan sehingga ia menjadi pes. Tambah sedikit perahan lemon.

Masukkan sedikit susu penuh. Kemudian, tuangkan sedikit serbuk cendana dan serbuk kunyit. Pastikan ia tidak menjadi terlalu kekuningan. Kacau sehingga sebati.

Sapukan pada bahagian kulit yang anda tumpukan. Biarkan ia mengering seketika dan kemudian skrub kulit anda sehingga ia kelihatan seperti mengelupas. Mandi selepas selesai. – Agensi