Produk ladang tempatan dalam talian

BANDAR SERI BEGAWAN, 14 APRIL – Sebuah syarikat tempatan, Agritechstartup Agrome IQ Brunei telah melancarkan platform e-dagang, Agrome Market, yang menghubungkan produk ladang tempatan kepada pelanggan melalui perkhidmatan penghantaran dari pintu ke pintu secara dalam talian.

Berikutan situasi krisis COVID-19, para peladang tempatan telah menghadapi kesukaran untuk menjual produk segar mereka, oleh itu Agrome IQ International Sdn Bhd telah memutuskan untuk melancarkan platform pembelian secara dalam talian iaitu Agrome Market untuk menyokong permintaan orang ramai.

“Kami percaya platform tersebut sangat membantu dalam menyokong petani tempatan untuk mengakses kepada pelanggan yang lebih luas dan bagi masyarakat serta kemudahan orang ramai dan cara mudah dalam menyokong ekosistem,” jelas Dr Vanessa Teo.

Beberapa petani tempatan telah didaftarkan di platform ini dan berharap lebih ramai lagi yang mendaftarkan produk mereka ke platform tersebut dengan mengisi borang pendaftaran di https://forms.gle/3XeMjjECHVQMN77i9.

Produk ladang tempatan kini boleh didapati secara dalam talian. –Gambar fail oleh Sim Y.H.