Thursday, October 6, 2022
24.9 C
Brunei

Program Usrah erat lagi tali silaturahim

-

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 14 SEPT – Seramai 15 orang ahli Rakan Seliaan (RS) bersama keluarga, baru-baru ini, terlibat dalam Program Usrah bagi RS yang diadakan bersempena Hari Keluarga 2022.

Program yang diadakan di Taman Rekreasi Hutan Simpan Berakas tersebut bertujuan untuk mengeratkan hubungan kekeluargaan antara RS dengan keluarga masing-masing dan pihak penganjur. Selain itu, ia juga sebagai tanggungjawab sosial korporat pihak penganjur bagi memberikan motivasi dan ketahanan diri dalam menghadapi tekanan dan cabaran hidup seharian.

Pelbagai aktiviti telah disediakan yang menjurus kepada pembentukan sahsiah positif, ketahanan mental, pengurusan diri efektif dan sebagainya.

Program berkenaan adalah kerjasama padu antara Aftercare Supportive Association (AFSA), Bahagian Penyebaran Dakwah (Kaunseling), Pusat Dakwah Islamiah dan Pusat Reintegrasi. 

Antara yang hadir ialah Presiden AFSA, Hajah Juhana bin Haji Jaya; Ketua Pusat Reintegrasi, Pengiran Hajah Roslinawati binti Pengiran Haji Omar; dan ketua Bahagian Penyebaran Dakwah serta pegawai-pegawai dari ketiga-ketiga agensi berkenaan.

Gambar ramai peserta Program Usrah Rakan Seliaan sempena Hari Keluarga di Taman Rekreasi Hutan Simpan Berakas.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hasrat rai majlis kahwin tak kesampaian

NEW DELHI, 5 OKT - Hasrat 25 individu yang ingin meraikan majlis perkahwinan tidak kesampaian apabila mereka maut selepas bas yang dinaiki terbabas sebelum...
- Advertisment -