Projek Big BWN hos pertemuan wanita

BANDAR SERI BEGAWAN, 10 SEPT – Projek Big BWN, semalam, telah menghoskan acara sepetang bersama pemimpin-pemimpin dan usahawan wanita dari pelbagai bidang di bawah Womennovation Brunei dan Brunei Womenpreneur Network (BWN).

Perhimpunan tersebut adalah bagi pertemuan dengan perwakilan Rangkaian Perniagaan Wanita Komanwel, Erum Masood yang berada di negara ini bagi lawatan selama empat hari atas jemputan ahli Majlis Mesyuarat Negara dan Pengarah Kumpulan Syarikat-syarikat LVK, Yang Berhormat Dayang Nik Hafimi binti Abdul Haadii yang juga ahli Majlis Penasihat Perniagaan APEC dan pengerusi Kumpulan Kerja Perusahaan dan Keusahawanan Mikro, Kecil dan Sederhana (MSMEE) ABAC.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan, Rangkaian Perniagaan Wanita Komanwel adalah entiti akreditasi keluarga Komanwel yang direka untuk mewujudkan peluang-peluang bagi wanita di seluruh 53 buah negara mempercepatkan pembangunan perniagaan, pendidikan dan peribadi.

Ia bertujuan untuk menyediakan tempat bagi ahli-ahli bertukar-tukar pandangan mengenai perniagaan, pendidikan dan kesaksamaan gender.

Kenyataan menyatakan, wakil Rangkaian Perniagaan Wanita Komanwel dan Kumpulan Syarikat-syarikat LVK telah menandatangani memorandum persefahaman (MoU) untuk Enable dan Engage.

MoU berkenaan merupakan langkah pertama dalam usaha memudahkan dan membolehkan laluan ke arah pemerkasaan wanita menerusi perdagangan, latihan dan bakat dalam pelbagai sector.

Gambar ramai semasa acara pertemuan berkenaan.