Tuesday, May 28, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  PSG hampiri gelaran Ligue 1

  PARIS, 19 APRIL – Paris Saint-Germain boleh menamatkan kejuaraan Ligue 1 awal minggu depan, yang akan memastikan trofi pertama dalam apa yang mereka harapkan sebagai treble bersejarah selepas kemenangan mereka yang epik ke atas Barcelona dalam Liga Juara-Juara.

  Anak buah Luis Enrique akan melayan kunjungan Lyon yang bangkit semula pada Ahad, kerana mengetahui kemenangan mungkin memberikan mereka peluang untuk merangkul kejuaraan dengan berbaki empat perlawanan apabila mereka melawat Lorient pada Rabu.

  Kemenangan PSG menentang Barca menetapkan pertemuan separuh akhir dengan Borussia Dortmund ketika mereka terus mengejar kejayaan sulung Liga Juara-Juara, manakala mereka juga akan menentang Lyon dalam perlawanan akhir Piala Perancis pada 25 Mei.

  Kylian Mbappe, yang dijangka akan meninggalkan kelab itu pada penghujung musim, menjaringkan dua gol dalam kemenangan 4-1 kedua di Barca pada Selasa dan menggesa rakan sepasukannya supaya tidak terlalu teruja.

  “Kami perlu kekal fokus dan berpegang teguh kepada matlamat kami,” kata Mbappe kepada PSG TV.

  “Saya mahu membantu pasukan saya. Hakikatnya, saya sentiasa mahu membantu pasukan. Kami berada dalam tempoh di mana setiap butiran penting adalah benar bahawa matlamat membantu, tetapi bukan itu sahaja.

  “Saya mahu menyumbang di kedua-dua belah padang dan cuba membantu pasukan sebaik mungkin. Untuk memberikan segala-galanya dan tidak mempunyai penyesalan.” – AFP

  Aksi Mbappe semasa perlawanan bola sepak suku akhir kedua Liga Juara-Juara di Estadi Olimpic Lluis Companys di Barcelona pada 16 April. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Burung tropika dikesan di tasik tanah lembap utara China

  HOHOT, 27 MEI – Flamingo besar, yang biasanya ditemui di kawasan tropika dan subtropika, baru-baru ini dikesan buat pertama kali di Tasik Ulan Suhai...