Sunday, December 10, 2023
28.8 C
Brunei

  -

  PSJD juara bola sepak veteran 11 sepasukan

  Oleh Fadhil Yunus –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 20 NOV – Pasukan PSJD muncul juara dalam Kejohanan Bola Sepak Jemputan Veteren 11 Orang Sepasukan anjuran BTB Management Group selepas menewaskan Azam FT dengan keputusan 1-0 pada perlawanan akhir di Kompleks Sukan Berakas, baru-baru ini.

  Dalam perlawanan tersebut, Suni Mat Jerah berjaya menerjah gawang lawan pada minit pertama selepas waktu rehat untuk memastikan kemenangan di tangan pasukan PSJD.

  Manakala naib juara pula disandang oleh pasukan Azam FT, sementara SM FC dan Sahabat FT masing-masing berkongsi tempat ketiga.

  Haji Rudy bin Yahya dari pasukan Sahabat FT merangkul Anugerah Penjaring Terbanyak setelah merekodkan enam gol pada kejohanan tersebut.

  Anugerah Pemain Terbaik bagi perlawanan akhir disandang oleh duo dari PSJD, Marzuki bin Mahari dan Tommy bin Kambang masing-masing dalam kumpulan umur 45 dan 50 tahun, dan Haji Takiyaudin bin Haji Mohammad dari Azam FT dalam kumpulan umur 55 tahun.

  Hadir selaku tetamu kehormat bagi menyempurnakan penyampaian hadiah pada kejohanan tersebut ialah ahli Majlis Mesyuarat Negara yang juga Ketua Kampung Putat, Yang Berhormat Awang Zainol bin Haji Mohamed.

  Yang Berhormat Awang Zainol menyampaikan piala kejohanan kepada pasukan PSJD. – GAMBAR OLEH MUIZ MATDANI
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  India larang eksport bawang

  NEW DELHI, 8 DIS – India melarang eksport bawang sehingga Mac tahun depan bagi meningkatkan bekalan domestik selain membendung inflasi pengguna. Kerajaan memutuskan untuk memindahkan...