Puas hati dapat beraksi di litar

Pelawak yang juga penyampai radio Hot FM, Shuib, menjadikan aktiviti lumba kereta sebagai ruang untuk melepaskan tekanan selepas dibebani tugasan harian. Mengakui meminati sukan lumba kereta sejak kecil, Shuib berkata, dia memperoleh kepuasan yang sukar digambarkan apabila beraksi di litar.

“Sukan ini turut mengajar saya fokus dalam melakukan sesuatu perkara. Apa yang penting, aktiviti ini dilakukan mengikut saluran yang betul, selain memastikan keselamatan terjamin,” katanya.

Berkongsi pengalaman pertama menyertai perlumbaan kereta Sepang 1,000KM Endurance Race, baru-baru ini, Shuib berkata, dia tidak menduga dapat menamatkan persaingan pada tempat ketiga. Pencapaian Shuib itu turut mendapat perhatian pelumba motosikal negara, Hafizh Syahrin yang mengucapkan tahniah atas kejayaannya.

“Saya terharu apabila nama besar dalam arena sukan perlumbaan seperti Hafizh mengikuti percubaan pertama saya dalam acara anjuran Toyota Gazoo Racing itu. Kata dorongannya itu membuatkan saya semakin bersemangat untuk terus memperbaiki pencapaian. Saya juga teringin untuk menyertai perlumbaan motosikal bersama Hafizh pula,” katanya.

Berkongsi perkembangan peribadi, Shuib bersyukur, kesihatannya semakin baik selepas dimasukkan ke hospital, awal bulan lalu akibat kurang rehat.

“Saya perlu mengikut nasihat doktor dan memastikan diri mendapat rehat serta tidur yang cukup walaupun sibuk dengan kerjaya. Justeru, ambil keputusan untuk bawa keluarga bercuti di Gold Coast, Australia. Duit boleh dicari, tetapi kesihatan dan kasih sayang itu sangat bernilai. Pengalaman d hospital mengajar saya supaya lebih menghargai kesihatan dan tidak lupa luangkan masa bersama keluarga,” katanya. – Agensi

Berkongsi perkembangan peribadi, Shuib bersyukur, kesihatannya semakin baik selepas dimasukkan ke hospital, awal bulan lalu akibat kurang rehat. – Agensi