PWEDB meriahkan Hari Raya Aidilfitri

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 29 MEI – Persatuan Warga Emas Daerah Belait (PWEDB) telah mengadakan Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri yang bertempat di Dewan Jabatan Belia dan Sukan Daerah Belait, Jalan Bunga Rambai, Kuala Belait, kelmarin.

Hadir selaku tetamu kehormat pada majlis tersebut ialah bekas penghulu Mukim Kuala Belait dan ahli lembaga penasihat persatuan, Haji Pungut bin Ali.

Ketibaan mereka dialu-alukan oleh Yang Dipertua PWEDB, Dr Haji Mohd Shah bin Imam Haji Ahmad, dan pengerusi acara tersebut, Awang Mohd Yunos bin Haji Pungut.

Sementara itu, Awang Mohd Yunos dalam ucapan alu-aluannya menyatakan bahawa sambutan tersebut merupakan salah satu daripada banyak aktiviti tahunan yang diadakan oleh persatuan berkenaan untuk ahli warga emas.

Beliau juga berharap bahawa persatuan tersebut bukan sahaja akan terus memeriahkan majlis tahunan tetapi juga terus menjalankan banyak aktiviti tahunan lainnya.

“Ini hanya dapat dicapai dengan kerjasama antara jawatankuasa dan para ahli kerana aktiviti yang dijalankan akan menjadi platform untuk membantu memberi peluang kepada warga emas di daerah ini bagi meluangkan masa bersama di samping menyumbang kembali kepada masyarakat sekitar,” tambah Awang Mohd Yunos.

Acara tersebut diteruskan lagi dengan pelbagai aktiviti, antaranya ialah menyanyikan lagu-lagu perayaan, deklamasi sajak yang diketuai oleh Awang Beelie bin Tengah serta sesi pertukaran hadiah. Acara tersebut juga disertakan dengan hidangan juadah makanan kepada ahli yang hadir.

Nyanyian lagu-lagu perayaan antara aktiviti yang telah diadakan pada majlis sambutan Hari Raya tersebut.