Saturday, December 2, 2023
22.9 C
Brunei

  -

  Quartararo laung halang kebangkitan Bagnaia

  SPIELBERG, AUSTRIA, 19 OGOS – Juara dunia dari Perancis, Fabio Quartararo akan memulakan perlumbaan di MotoGP Austria Ahad ini dan cuba menghalang kemaraan pesaingnya, Francesco Bagnaia.

  Quartararo berada di hadapan pemandu Sepanyol, Aleix Espargaro, akan bersaing meskipun mengalami kecederaan, dengan 22 mata tetapi penunggang Itali, Bagnaia berada di tempat ketiga dengan ketinggalan 49 mata selepas memenangi dua perlumbaan terakhir.

  Musim lalu Bagnaia dari Ducati berada di kedudukan kedua dalam perlumbaan dan Quartararo menghuni kedudukan ketujuh bersama pasukan Yamaha, meskipun penunggang Perancis itu berada di tangga ketiga di MotoGO Styrian di litar yang sama seminggu sebelumnya.

  Ducati berjaya memenangi tujuh perlumbaan berturut-turut di Spielberg, termasuk MotoGP Styrian yang pertama pada 2020, sebelum KTM mengungguli dua perlumbaan tahun lalu.

  Quartararo berada di tempat kelapan dalam MotoGP British malam sebelumnya dan ia jarang berlaku pada musim ini – dia mencatat tiga kemenangan dan menaiki enam podium dalam 12 perlumbaan.

  Aksi penunggang Perancis, Fabio Quartararo bersaing di sesi latihan di GP Austria, kelmarin. – AFP

  “Kami menyedari bahawa Spielberg bukan litar terbaik untuk kami beraksi, tetapi saya berada di kedudukan ketiga di sini pada 2019 dan 2021,” kata penunggang berusia 23 tahun itu.

  “Jika kami menunjukkan sikap yang betul dan berusaha keras, kami boleh mendapatkan keputusan yang kami kehendaki.

  “Selepas Silverstone, saya sedikit kecewa, tetapi saya menukar aura untuk menjadikannya lebih produktif.

  “Saya sudah menjalankan banyak latihan, dan saya fokus serta bersedia untuk perlumbaan hujung minggu ini.”

  Musim lalu, Bagnaia berada di kedudukan keempat, 70 mata di belakang Quartararo pada penghujung Ogos. Tetapi penunggang Itali itu memenangi empat daripada enam perlumbaan terakhir untuk berada di kedudukan kedua. Tahun ini dia meningkat dengan lebih awal. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  34 paus mati terdampar di Tasmania

  SYDNEY, 1 DIS – Sekumpulan 34 ekor ikan paus pilot ditemukan mati terdampar di sebuah pantai di pulau Tasmania, Australia, menurut laporan media tempatan...