Thursday, June 8, 2023
27.2 C
Brunei

  -

  Raducanu tidak terburu-buru cari jurulatih baharu

  INDIAN WELLS, 6 okt – Bintang tenis remaja Britain, Emma Raducanu merancang untuk tidak terburu-buru mendapatkan jurulatih baharu menjelang kejohanan pertamanya di Terbuka BNP Paribas, Indian Wells sejak menjuarai Terbuka Amerika Syarikat (AS).

  Pemain berusia 18 tahun itu yang mengejutkan dunia tenis di Terbuka AS apabila muncul pemain pertama kelayakan menjuarai Grand Slam berpisah dengan jurulatih, Andrew Richardson selepas kejayaan di New York.

  Raducanu akan dibantu bekas pemain profesional, Jeremy Bates di kejohanan ATP/WTA Indian Wells, California minggu ini tetapi dia masih mencari jurulatih tetap.

  Bates, bekas pemain nombor satu Britain itu kini ketua tenis wanita di Persatuan Lawn Tennis Britain (LTA).

  “Jeremy bertugas di LTA dan sementara kehadiran dia di sini boleh membantu saya,” kata Raducanu.

  Aksi Emma Raducanu bersama jurulatih Jeremy Bates semasa sesi latihan menjelang Terbuka BNP Paribas di Indian Wells, Tennis Garden di California. – AFP

  “Tetapi untuk akan datang saya akan berusaha mencari jurulatih yang sesuai. Saya tidak akan terburu-buru bagi memastikan keputusan saya adalah tepat.”

  Raducanu yakin buat masa sekarang, dia mampu mengekalkan momentum ketika perlawanan.

  “Saya yakin. Saya tahu walaupun masih muda tetapi saya telah meraih sedikit pengalaman menentang pemain lebih ternama. Pada akhirnya anda akan menjadi jurulatih kepada diri sendiri di atas gelanggang.’’

  “Saya hanya mencari perkara umum dalam diri jurulatih, seseorang yang anda dapat bersama dengan baik dan seseorang yang dapat mendorong anda.”

  Kehidupan Raducanu telah berubah sejak kemenangannya di Terbuka AS, kini dia dilihat mata orang sebagai kesayangan baharu tenis Britain.

  Namun dia mengatakan dia tidak membiarkan populariti mengganggunya serta mengubah dirinya. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Australia haram simbol Nazi

  SYDNEY, 8 JUN - Australia pada hari Khamis mengumumkan ia akan melarang pameran awam simbol Nazi, ketika negara itu bergumul dengan kumpulan kecil ekstremis...
  - Advertisment -