Raih keberkatan dengan majlis khatam Al-Quran

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 22 Mei – Bagi menyemarakkan lagi bulan Ramadan yang penuh keberkatan, Pusat Ehsan Al-Ameerah Al-Hajjah Maryam (Pusat Ehsan) mengadakan majlis khatam Al-Quran bagi kakitangan dan penuntut Pusat Ehsan yang berlangsung di Bangunan Baharu, Pusat Ehsan, Kampung Bengkurong, hari ini.

Hadir selaku tetamu kehormat di majlis berkenaan ialah Setiausaha Tetap di Kementerian Hal Ehwal Ugama (KHEU), Dato Seri Setia Haji Abdul Aziz bin Orang Kaya Maharaja Lela Haji Yussof dan isteri, Datin Hajah Nurliyana binti Haji Mohd ‘Aarif Lim.

Di majlis berkenaan, bacaan Surah Al-Fatihah dibacakan beramai-ramai oleh individu dengan kelainan upaya dan kakitangan Pusat Ehsan serta diikuti dengan bacaan Takhtim, Tahlil dan Doa Khatam.

Majlis diteruskan dengan Dikir Marhaban serta diteruskan dengan pengagihan bunga telur kepada seramai 33 orang peserta, di mana pengagihan kepada peserta lelaki oleh Dato Seri Setia Haji Abdul Aziz dan peserta perempuan oleh Datin Hajah Nurliyana.

Majlis turut menyaksikan penyampaian sumbangan derma berjumlah $4,500 daripada enam buah syarikat swasta, di mana sumbangan disampaikan oleh pengarah urusan dan pengurus syarikat-syarikat berkenaan kepada Pemegang Amanah Eksekutif Pusat Ehsan, Pengiran Datin Hajah Noraini binti PDNLDR Pengiran Haji Abdul Momin.

Syarikat-syarikat yang menyumbangkan derma ialah Samima Sdn Bhd sebanyak $1,000, Sifana Sdn Bhd sebanyak $1,000, Raimar Sdn Bhd sebanyak $1,000, Pustaka Remaja Sdn Bhd sebanyak $500, JE Enterprise Sdn Bhd sebanyak $500 dan Halimuns Sdn Bhd sebanyak $500.

Dato Seri Setia Haji Abdul Aziz (dua dari kanan) ketika hadir pada majlis khatam Al-Quran yang diadakan di Bangunan Baharu, Pusat Ehsan, Kampung Bengkurong, kelmarin.