Raih keuntungan memberangsang

INGOLSTADT/NECKARSULM, 8 Feb – Kakitangan Audi telah menyediakan lebih daripada 25,000 idea dan syarikat itu kini telah melaksanakan lebih kurang 13,500 cadangan untuk penambahbaikan pada 2018.

Tahun lepas, syarikat itu telah mencatatkan penjimatan sebanyak 109.1 juta pound dan sebahagian daripadanya telah diagih-agihkan kepada pekerjanya sebagai insentif pemberian bonus. Audi berpandu kepada masa depannya untuk melaksanakan idea-ideanya.

Pakar dari jabatan-jabatan pakar mengkaji cadangan pekerja secara konsisten dan memutuskan secara langsung mengenai pelaksanaannya.

Menurut Ketua Badan Idea Audi, Marcus Schulte, “Setiap pekerja boleh menyumbangkan idea mereka kepada program idea Audi. Dengan cara ini, mereka bukan sahaja membantu menjadikan Audi sesuai untuk masa depannya, tetapi juga dapat menyumbang kepada syarikat yang lebih cekap, mapan dan lebih baik, “

Sementara itu, Pengerusi Majlis Kerja Raya AUDI AG Klaus Mittermaier berkata, “Rakan-rakan kami juga harus memberi manfaat secara peribadi daripada cadangan mereka untuk penambahbaikan. Ini sangat penting bagi ahli-ahli Majlis Kerja Raya, kerana idea-idea kakitangan kami adalah penting untuk kejayaan Audi yang mapan. Oleh sebab itu, syarikat perlu memberi ganjaran komitmen yang sewajarnya.”

Audi telah mempunyai skim cadangan selama 50 tahun dari sekarang dan program idea itu telah diwujudkan sejak tahun 1994 lagi. Kumpulan Audi juga telah menubuhkan program idea di kilang-kilang Eropah yang lain.

Pekerja di kemudahan Audi di Gyor dan Brussels mengemukakan sejumlah 11,890 cadangan untuk penambahbaikan pada 2018 dan berjaya mencatatkan penjimatan lebih daripada 34 juta pound.

Kakitangan Audi telah menyediakan lebih daripada 25,000 idea dan syarikat itu kini telah melaksanakan lebih kurang 13,500 cadangan untuk penambahbaikan pada 2018.