Sunday, December 4, 2022
22.7 C
Brunei

-

Ramah Mesra Raya mengerat hubungan masyarakat

Oleh Normazlina M.D

 

TUTONG – Majlis Perundingan Kampung Supon Besar dan Persatuan Iban Brunei, baru-baru ini, telah mengadakan Majlis Ramah Mesra Hari Raya 2017 bertempat di Rumah Budaya Masyarakat Iban, Taman Rekreasi Sungai Basong, Daerah Tutong.

Hadir selaku tetamu kehormat di majlis tersebut ialah Penolong Pegawai Daerah Tutong, Haji Adnan bin Haji Adam.

Menurut ahli MPK Supon Besar, Awang Mohammad Zulazri bin Abdullah selaku pengerusi majlis, tujuan majlis diadakan adalah untuk memberi peluang kepada penduduk kampung dan ahli Persatuan Iban Brunei yang beragama Islam merayakan Hari Raya Aidilfitri iaitu hari kemenangan bagi umat Islam setelah berpuasa dan mengharungi berbagai-bagai cubaan dan dugaan di bulan Ramadan.

Penolong Pegawai Daerah Tutong, Awang Haji Adnan hadir selaku tetamu kehormat di majlis ramah mesra Hari Raya 2017 anjuran MPK Supon Besar dan Pesatuan Iban Brunei.
Penolong Pegawai Daerah Tutong, Awang Haji Adnan hadir selaku tetamu kehormat di majlis ramah mesra Hari Raya 2017 anjuran MPK Supon Besar dan Pesatuan Iban Brunei.

Selain itu, majlis juga diadakan untuk menyatupadukan ahli-ahli MPK dan penduduk Kampung Supon Besar dan juga ahli Persatuan Iban Brunei dengan tidak mengira agama dan kepercayaan, di samping dapat memupuk kerjasama serta hormat menghormati di antara satu dengan yang lain dalam masyarakat kampung amnya

Majlis ramah mesra turut diisi lagi dengan persembahan kebudayaan bertemakan suasana Hari Raya Aidilfitri dan kebudayaan masyarakat Iban.

Majlis turut menghargai bekas Ketua Kampung Supon Besar, Awang Ali Bujang bin Abdullah Sigat yang telah menamatkan perkhidmatannya pada akhir Disember tahun lalu.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China longgarkan lagi peraturan COVID

BEIJING, 2 DIS – Bandar di seluruh China membatalkan arahan sekatan COVID hari ini dengan melonggarkan peraturan ujian dan kuarantin susulan protes di seluruh...
- Advertisment -