Friday, October 7, 2022
23.1 C
Brunei

‘Ramai benci saya’

-

Brad Pitt mengesyaki dia menghidap prosopagnosia, atau ketidakmampuan untuk mengenali atau membezakan wajah seseorang.

Penyakit ini menyukarkannya untuk mengingati wajah orang baharu. Brad Pitt juga mendedahkan bahawa dia telah cuba untuk tidak mabuk dan merokok terlalu kerap.

Salah satu perubahan ketara dalam kehidupan Brad Pitt ialah kesihatannya. Selepas Angelina Jolie memfailkan perceraian pada tahun 2016, Brad cuba untuk lebih peka terhadap kesihatannya. Malah, Brad sanggup menghadiri Alcoholics Anonymous (AA), sebuah persatuan tidak rasmi untuk bekas penagih alkohol.

“Saya mempunyai kumpulan lelaki yang sangat hebat di sini yang sangat peribadi dan selektif, jadi ia selamat,” kata Brad Pitt dalam majalah GQ edisi Ogos 2022 yang dipetik dari Insider.

“Kerana saya telah melihat hal-hal dari orang lain yang telah dirakam saat mereka menumpahkan isi perut mereka, dan itu sangat mengerikan bagi saya,” sambungnya.

Dalam temu bual itu, Brad Pitt turut mendedahkan syak wasangka terhadap penyakit yang dihidapinya. Malah dia merasakan dirinya dibenci ramai orang kerana tidak dapat mengenali wajah orang yang pernah ditemuinya.

“Ramai orang membenci saya kerana mereka fikir saya tidak menghormati mereka,” kata Pitt pada 2013. “Tetapi ia adalah misteri bagi saya. Saya tidak dapat memahami wajah namun saya datang dari sudut pandang desain atau estetika seperti itu. Saya akan mengujinya,” katanya.

Selepas merujuk kepada penyakitnya, Brad Pitt malah memberi petanda kepada rancangannya untuk bersara. Walau bagaimanapun, Brad masih dijadualkan untuk muncul dalam Bullet Train (ditayangkan 2022) dan drama sejarah Babylon.

Terdahulu, Brad Pitt telah mengekalkan reputasi sebagai aktor paling ‘cool’ tanpa isu panas sepanjang kerjayanya yang panjang, tetapi muncul pula kontroversi selepas perceraiannya dengan pelakon Angelina Jolie. – Agensi

Brad Pitt mengesyaki dia menghidap prosopagnosia, atau ketidakmampuan untuk mengenali atau membezakan wajah seseorang. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Sydney siap sedia hadapi banjir besar

SYDNEY, 6 OKT – Bandar paling ramai penduduk di Australia, Sydney, mencatatkan rekod hujan tahunan selama 70 tahun hari ini selepas satu tahun memperingati...
- Advertisment -