Sunday, December 4, 2022
25.9 C
Brunei

-

Rasai kehebatan Wigo serba baru

Oleh Pg Fairol RMF

 

BANDAR SERI BEGAWAN, 21 Julai – Pengedar tunggal kereta Toyota, Syarikat NBT Sdn Bhd (Brunei) memperkenalkan kereta Toyota Wigo serba baru yang lebih bergaya dalam pelancaran di Bilik Pameran Toyota, di Beribi hari ini.

Wigo diperbaharui ini dilengkapi enjin DOHC 1.0 Liter 3 silinder sejajar, 12 injap dengan penambahan lampu tinggi projektor dengan LED, spoiler belakang dengan High Mount Stop Lamp dan dua DIN Integrated Audio bagi CD, MP3, USB dan AUX/Bluetooth untuk hiburan semasa pemanduan.

Manakala bagi keselamatan penumpang, ia juga dilengkapi dengan tali pinggang keledar di bahagian belakang.

Pada pelancaran itu, Pengurus Kanan Jualan NBT, Leong Cheng Soon berucap ringkas menyampaikan penghargaan kepada pelanggan, jemputan dan rakan niaga di atas sokongan kepada Toyota dan NBT.

Beliau turut menyarankan orang ramai merasakan sendiri kehebatan Wigo baru ini melalui uji pandu agar dapat merasakan kehebatan sebenar kereta berkenaan. Pelancaran turut diselajurkan dengan jamuan dan penerangan mengenai Wigo serba baru dan diteruskan dengan sesi uji pandu bermula 9 pagi hingga 4 petang.

Toyota Wigo serba baru yang kini berada di pasaran Negara Brunei Darussalam.
Toyota Wigo serba baru yang kini berada di pasaran Negara Brunei Darussalam.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China longgarkan lagi peraturan COVID

BEIJING, 2 DIS – Bandar di seluruh China membatalkan arahan sekatan COVID hari ini dengan melonggarkan peraturan ujian dan kuarantin susulan protes di seluruh...
- Advertisment -