Sunday, April 21, 2024
24.3 C
Brunei

  -

  Raysha, Nabil nikah tak lama lagi

  Pelakon Raysha Rizrose, 27, mengesahkannya sudah bergelar tunangan pelumba kereta Formula 3, Nabil Jeffri, 30, dalam satu majlis yang berlangsung secara tertutup pada 22 Disember, tahun lalu.

  Raysha atau nama sebenarnya, Farza Naquraisha Mohd Fariz mengakui bakal mendirikan rumah tangga dengan kekasih yang dikenali sejak di bangku sekolah menengah.

  “Ya, saya bertunang pada 22 Disember, tahun lalu. Saya memutuskan berkongsi berita pada hari ini sebab saya fikir jarak kami bertunang dan berkahwin agak lama, jadi saya rasa perlu berkongsi.

  “Walaupun orang kata bertunang tak perlu dihebohkan, hanya nikah yang perlu dikongsikan. Tetapi, saya rasa mahu berkongsi dengan rakan media dan peminat saya sudah bertunang.

  “Insya-Allah, saya sedang sibuk membuat persiapan untuk majlis perkahwinan, tidak lama sahaja lagi. Doakanlah semuanya dipermudahkan,” katanya kepada BH Online.

  Bakal ibu mentua menyarungkan cincin pertunangan di jari manis Raysha pada majlis yang berlangsung secara tertutup pada 22 Disember lalu. – Agensi

  Bagaimanapun, Raysha belum bersedia berkongsi tarikh pernikahan dan hanya akan mengumumkan apabila tiba waktunya.

  “Saya belum boleh berkongsi tarikh nikah, tetapi insya-Allah, tidak lama lagi. Jujurnya, saya juga takut jadi apa-apa.

  “Alhamdulillah, sekarang saya sibuk buat persiapan, doakan semuanya berjalan dengan lancar.

  “Saya hanya menerima ‘job’ yang tidak mengambil masa lama untuk fokus persiapan perkahwinan.

  “Bagaimanapun, saya akan kembali aktif berlakon selepas berkahwin. Ini kerana saya tak ambil ‘job’ yang memakan masa lama,” katanya.

  Bertanya perasaan bakal menamatkan zaman bujangnya dalam masa terdekat, Raysha berkata, perasaannya berbaur selepas menjalinkan hubungan bersama Nabil selama 11 tahun sejak di bangku sekolah menengah.

  “Saya lega sebab sudah lama berkawan dengan Nabil. Bila hubungan sudah sah, rasanya lebih bahagia, tetapi dalam masa sama, risau juga nak menuju ke fasa seterusnya,” katanya. – Agensi

  Artikel sebelum ini
  Artikel seterusnya
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  5 pekerja jadi sasaran serangan nekad

  KARACHI, 19 APRIL - Seorang pengebom nekad meletupkan jaketnya yang sarat dengan bahan letupan berhampiran sebuah van yang membawa pekerja kereta warga Jepun, yang...