Monday, March 27, 2023
29.9 C
Brunei

-

RCB lantik tiga ahli baharu

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 19 JUN – Kelab Rotary Belait (RCB) telah mengadakan majlis pelantikan untuk tiga ahli baharu pada majlis yang diadakan di Restoran Cheng Wah, Seria, baru-baru ini.

Hadir untuk menyaksikan acara ialah Gabenor Daerah 2021-2022 Rotary Antarabangsa 3310, Dolly Yeap. Turut hadir ialah Penolong Gabenor, Clement Yong, Naib Presiden merangkap Pengerusi Yayasan Rotary, Loo Soon Nin, Setiausaha merangkap Bendahari Camille Chai, Pengerusi Imej Awam merangkap Perkhidmatan Pekerja dan Belia, Patrick Laii;pengerusi keahlian, Elina Lim serta ahli keluarga ahli yang baru dilantik Rotary.

Dalam ucapannya, Dolly Yeap mengongsikan pengalamannya semasa kunjungannya ke Brunei dan menjelaskan bahawa beliau telah menyaksikan pelbagai projek dan inisiatif dilaksanakan oleh kelab dalam membantu komuniti yang memerlukan. “Saya berharap pelantikan anggota baharu akan membantu memastikan kelab meneruskan projek bantuan dan memberikan khidmat kepada komuniti.”

Tiga anggota yang baru dilantik, Agnes Hwong, Conie Chee dan Selency Hwong telah melafazkan ikrar setia terhadap wawasan dan misi kelab yang dipimpin Sergeant At Arms, merangkap Pengerusi Perkhidmatan Antarabangsa & Komuniti, Helen Tang. Untuk menghargai anggota yang baru dilantik, Dolly Yeap telah menyemat pin serta menyampaikan cenderamata kepada anggota berkenaan.

Ahli-ahli baharu melafazkan ikrar yang dipimpin Helen Tang pada majlis pelantikan yang berlangsung di Restoran Cheng Wah, Seria, baru-baru ini.

 

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -