Rebut tawaran menarik Boustead

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 18 JULAI – Boustead Sdn Bhd selaku pengedar tunggal kenderaan Nissan di Negara Brunei Darussalam menjemput para penggemar coklat untuk berkunjung ke bilik pameran mereka bagi menyertai aktiviti uji pandu mulai Julai di Beribi.

Pada acara berkenaan, para pelanggan yang melakukan uji pandu beberapa kenderaan Nissan seperti Nissan Terra, Urvan dan X-Trail akan diberikan hadiah penghargaan berupa baucar Chocolate Origin.

Melalui acara tersebut, ia memberi peluang kepada para pelanggan untuk mencuba sendiri akan kehebatan kenderaan Nissan Terra 2WD Auto yang turut dilengkapi dengan transmisi automatik tujuh kelajuan dan dikuasai dengan enjin diesel 2.5 liter.

Selain itu Nissan Terra juga menawarkan kuasa kuda 190Kw yang mengagumkan dan tork 450Nm yang memberikan pemanduan dan pecutan yang menarik.

Kenderaan yang direka sesuai bagi penggunaan seisi keluarga itu turut dilengkapi dengan beberapa ciri keselamatan yang terkini seperti penyediaan enam beg udara dan Anti-Lock Braking System yang membolehkan kenderaan tersebut berhenti dengan cepat apabila berada di kawasan jalan yang licin.

Apa yang menarik pada acara tersebut lagi ialah ketika ini Nissan juga sedang mengadakan promosi bagi Nissan Terra yang membolehkan setiap pelanggan yang membuat sebarang pembelian kenderaan berkenaan sehingga akhir Julai depan akan mendapatkan baucar petrol.

Para pelanggan juga berpeluang mencuba Nissan X-Trail 4WD, di mana mereka boleh merasakan sendiri Nissan Intelligent Mobility Technology yang dilengkapkan pada kenderaan berkenaan seperti Around View Monitor yang memudahkan penggunanya melihat pemandangan 360 darjah di sekeliling kenderaan tersebut dari atas dan memudahkan pemandu ketika meletakkan kenderaan mereka.

Sementara itu bagi mereka yang menguji pandu Nissan Urvan Widebody semasa acara berkenaan, mereka turut berpeluang merasai sendiri prestasi brek kenderaan berkenaan yang ditambah baikkan dengan pemasangan DIXCEL Brake yang bertujuan untuk meningkatkan tahap keselamatan pemanduan di jalan raya.

Sehubungan dengan itu, orang ramai adalah dialu-alukan untuk mengunjungi bilik pameran mereka bagi menguji pandu kenderaan Nissan sekali gus meraih tawaran istimewa yang dibawakan oleh Chocolate Origin.