Reina mungkin dijangkiti virus

MADRID, 25 MAC – Penjaga gawang Aston Villa, Pepe Reina mengatakan dia percaya dia telah menderita dari jangkitan koronavirus (COVID-19) itu.

Reina, yang menyertai Villa melalui pinjaman dari AC Milan pada Januari lalu, tidak dapat mengambil ujian tetapi mengatakan doktor menganggap dia mengalami simptom gejala COVID-19.

“Mereka tidak memberi anda ujian perubatan di sini melainkan jika anda berasa sangat sakit,” kata Reina semalam.

“Saya bercakap dengan doktor dan simptom yang saya hadapi konsisten dengan virus itu tetapi tidak ada pengesahan rasmi.

“Ia adalah satu minggu yang berbeza kerana saya perlu mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan menjangkiti mereka yang tinggal bersama saya.”

Reina, yang mempunyai 36 penampilan bersama Sepanyol dan memenangi Piala Dunia bersama negaranya pada 2010, berkata keprihatinannya lebih kepada orang yang hidup dalam keadaan sukar.

“Kami sangat istimewa,” kata bekas penjaga gol Liverpool itu. “Kami mempunyai rumah besar dengan taman.

“Saya fikir orang-orang yang tinggal di apartmen seluas 70 meter dengan dua orang anak. Bagi saya mereka adalah orang yang menunjukkan banyak kekuatan dan menakjubkan.” –AFP

Aksi Reina pada perlawanan yang lalu bersama Aston Villa. Reina tidak dapat mengambil ujian tetapi doktor menganggap simptom gejala-gejala itu konsisten dengan COVID-19. – AFP