Renjer maut, lima cedera insiden di Pattani

NARATHIWAT, 14 April– Seorang pegawai renjer maut ditembak  manakala lima lagi cedera dalam satu kejadian letupan bom di Kg Wang Thong, Ranget, Narathiwat. Ketua Polis Narathiwat Maj. Gen. Dussadee Chusangkij berkata dalam kejadian pada 3.30 petang (waktu tempatan) semalam, seorang pegawai renjer yang dalam perjalanan pulang ke rumah  ditembak individu tidak dikenali, dipercayai bersembunyi dalam hutan.

Beliau berkata mangsa meninggal dunia di tempat kejadian.

“Kira-kira 30 minit kemudian, sebutir bom yang diletak di tepi jalan tidak jauh dari tempat kejadian tembak diletupkan dan menyebabkan lima anggota renjer cedera yang berada di lokasi cedera,” katanya.

Beliau berkata semua mangsa kini menerima rawatan di Hospital Narathiwat Ratchanakharin. – Bernama

”Ketua Polis Narathiwat Maj. Gen. Dussadee Chusangkij melawat tempat kejadian dimana seorang pegawai renjer maut ditembak manakala lima lagi cedera dalam satu kejadian letupan bom di Kg Wang Thong, Ranget, Narathiwat. Dalam kejadian pada 3.30 petang (waktu tempatan) semalam, seorang pegawai renjer yang dalam perjalanan pulang ke rumah ditembak individu tidak dikenali, dipercayai bersembunyi dalam hutan. Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian. – Bernama