Resepsi ulang tahun kebangsaan Qatar

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 9 DIS – Kedutaan Qatar di Negara Brunei Darussalam tidak melepaskan peluang untuk meraikan Ulang Tahun Hari Kebangsaan Qatar dengan mengadakan Majlis Resepsi Malam yang diadakan di The Empire, Brunei, hari ini.

Hadir selaku wakil kerajaan Kebawah Duli Yang Maha
Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam di majlis berkenaan ialah Menteri Kesihatan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham bin Jaafar.

Turut hadir pada majlis itu ialah perwakilan dari negara-negara sahabat, pegawai-pegawai kanan kerajaan dan swasta serta jemputan khas.

Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham dialu-alukan oleh Duta Kuwait ke Negara Brunei Darussalam, Tuan Yang Terutama Jassim Ali A Al-Obaidli yang kemudian mengalu-alukan para jemputan untuk berdiri bagi persembahan lagu kebangsaan kedua-dua buah negara.

Majlis diteruskan dengan acara memotong kek sempena sambutan ulang tahun yang disempurnakan bersama oleh Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham, TYT Jassim Ali A Al-Obaidli serta perwakilan dari negara-negara teluk.

Kemudian, TYT Jassim menyampaikan cenderahati kepada Yang Berhormat Dato.

Negara Brunei Darussalam dan Qatar menubuhkan hubungan diplomatik pada 2 Oktober 1991 dan sejak itu, hubungan dua hala antara kedua-dua buah negara berkembang dengan kukuh serta erat.

Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham dan TYT Jassim bersama perwakilan dari negara-negara teluk memotong kek sambutan Ulang Tahun Hari Kebangsaan Qatar.
Nyanyian lagu kebangsaan pada majlis berkenaan.