RHB sahut seruan menderma darah

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 25 FEB – Sebagai usaha berterusan untuk membantu golongan yang memerlukan dan untuk menyahut seruan menderma darah, Bank RHB dengan kerjasama Pusat Pendermaan Darah, Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha (RIPAS) telah mengadakan kempen menderma darah yang berlangsung di Bank RHB, Kompleks Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah, Bandar Seri Begawan, hari ini.

Ketua Pegawai Eksekutif Operasi Brunei, Bank RHB, Haji Ishak Othman dalam temu bual ringkas bersama Media Permata berkata, kempen menderma darah itu merupakan program tahunan mendekati masyarakat dan untuk menyokong pihak hospital yang memerlukan darah.

Beliau menjelaskan, kempen menderma darah itu bermula pada 2014 dan ia terus mendapat respons yang positif daripada pihak Pusat Pendermaan Darah di mana setiap kali kempen itu diadakan bersama, sambutan daripada para penderma amat menggalakkan.

Oleh itu, pihaknya akan meneruskan program berkenaan di mana pihak bank perlu untuk lebih mendekati masyarakat serta memberikan peluang kepada orang ramai mengenali jenis perkhidmatan yang ditawarkan.

Beliau turut menyatakan penghargaan kepada kakitangan bank, pelanggan dan orang ramai yang hadir untuk menderma darah pada kempen berkenaan.

Kakitangan dan pelanggan yang sama-sama menderma darah semasa kempen menderma darah yang diadakan di Bank RHB cawangan Kompleks Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah, kelmarin.