Monday, December 5, 2022
23.3 C
Brunei

-

Riedewald setuju lima tahun Palace

LONDON, 25 Julai – Crystal Palace telah melengkapkan penandatanganan pemain pertahanan antarabangsa Belanda, Jairo Riedewald dengan perjanjian selama lima tahun dari Ajax dengan yuran perpindahan yang tidak diketahui, umum kelab Liga Perdana itu kelmarin.

Riedewald akan bersatu semula dengan pengurus baru Palace, Frank de Boer, yang telah memberikan pemain berusia 20 tahun itu penampilan profesional pertama pada tahun 2013 ketika masih mengendalikan kelab Amsterdam itu.

“Saya sangat teruja menyertai Crystal Palace dan selepas bercakap dengan pengurus beberapa minggu lalu, saya gembira dengan peluang yang datang dan bermain dalam Liga Perdana,” kata Riedewald dalam laman sesawang kelab.

“Liga Perdana memberikan persaingan hebat dan ia adalah peluang terbaik untuk bekerjasama dengan Frank de Boer sekali lagi setelah berada di bawah kendaliannya di Ajax.

“Saya tidak sabar untuk bertemu dengan rakan sepasukan baru dan kemudian mendapat peluang berada di padang latihan serta bersedia bagi musim baru.”

Riedewald, yang boleh berada di posisi pertahanan tengah, kiri dan pemain tengah bertahan, merupakan pembelian kedua Palace dalam musim tertutup ini, susulan perpindahan menerusi pinjaman Ruben Loftus-Cheek dari juara Chelsea.

Pemain utiliti itu beraksi dalam kekalahan final Liga Europa kepada Manchester United dan sudah mempunyai tiga kap bersama Belanda.

“Dia akan menjadi kemasukan hebat untuk skuad kami, Jairo merupakan pemain muda tetapi sudah mempunyai banyak pengalaman. Saya tahu dia mahu bermain dalam Liga Perdana.” Kata De Boer. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China longgarkan lagi peraturan COVID

BEIJING, 2 DIS – Bandar di seluruh China membatalkan arahan sekatan COVID hari ini dengan melonggarkan peraturan ujian dan kuarantin susulan protes di seluruh...
- Advertisment -