Rockets tumpaskan Raptors

TORONTO, 6 DIS – Russell Westbrook mengumpul 19 mata, 13 rebounds dan 11 assists, James Harden mengejutkan apabila mempamerkan aksi perlahan dengan hanya menjaringkan 23 mata dan Houston Rockets menewaskan Toronto Raptors 119-109 kelmarin, menutup tiga kekalahan yang dialami sebelum ini.

Ben McLemore musim ini menyumbang 28 mata, P.J. Tucker menambah 18 mata dan 11 rebounds dan Danuel House Jr menjaringkan 16 mata ketika Rockets memberikan kekalahan kedua berturut-turut Toroto di laman sendiri selepas mencatatkan sembilan kemenangan untuk memulakan musim.

Pascal Siakam menjaringkan 24 mata, Fred VanVleet memperoleh 20 mata dan Kyle Lowry menyumbang 19 mata ketika Raptors kalah dalam perlawanan di laman sendiri untuk pertama kali sejak kalah kepada Oklahoma City dan Charlotte pada 22 dan 24 Mac lalu.

McLemore meletakkan kerjayanya di tahap yang tinggi dengan melakukan lapan kali jaringan 3-pointer dalam 17 percubaan. Tucker meneruskan musimnya dengan tinggi setelah melakukan lima kali jaringan 3-pointer. Houston menamatkan permainan dengan 22 daripada 55 jaringan daripada jarak jauh.

Harden menjaringkan tujuh daripada 11 jaringan, percubaan paling sedikit musim ini. Dia gagal untuk menamatkan sebagai penjaring terbanyak di mana Houston telah meraihnya buat kali kedua untuk musim ini. Harden hanya memperoleh peluang itu semasa malam pembukaan ketika kalah kepada Milwaukee, di mana Harden menjaringkan 2 untuk 13 jaringan dan menghasilkan 19 mata. – AP

Aksi James Harden ketika separuh masa kedua perlawanan NBA di Toronto. – AP