Saturday, December 10, 2022
22 C
Brunei

-

Rombongan PPNBD hadiri mesyuarat perancangan

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 26 SEPT – Rombongan Persekutuan Pengakap Negara Brunei Darussalam (PPNBD) yang diketuai oleh Pesuruhjaya Pengakap Daerah Brunei Muara, Awang Samsudin bin Haji Ahmad telah dijemput dan menghadiri Mesyuarat Perancangan bagi Program Perkhemahan Cabaran Pengakap, Limbang 2022 yang berlangsung di Auditorium Pusat Kecemerlangan Pendidikan PPD Limbang, Sarawak pada 24 September lalu.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh PPNBD, di sini, rombongan PPNBD turut disertai oleh pemimpin dan penolong pemimpin dari Persatuan Pengakap Daerah Brunei Muara yang terdiri daripada Awang Zunidi bin Telih, Haji Mohd Harzuna bin Haji Ismail, Awang Rakob bin Nasir dan Pengiran Haji Noorezamy bin Pengiran Haji Othman.

Sementara itu, kehadiran para pesuruhjaya terdiri daripada ahli Majlis Pengakap Sarawak Daerah Limbang, ahli Majlis Pengakap dari Daerah Lawas, ahli Majlis Pengakap dari Cawangan Sabah dan wakil dari Wali Kota Daerah Limbang.

Turut serta dalam mesyua-rat berkenaan ialah Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Sarawak, Zainuddin bin Tan Sri Hamdan, pemimpin dari Persekutuan Pengakap Malaysia Cawangan Wilayah Persekutuan Labuan dan pemimpin dari Persekutuan Pengakap Malaysia Cawangan Sarawak Daerah Miri yang mengikuti mesyuarat secara aplikasi Zoom.

Mesyuarat tersebut telah dipengerusikan oleh Pesuruhjaya Pengakap Malaysia Cawangan Daerah Limbang, Abdul Malik bin Deni di mana mesyuarat membincangkan beberapa perkara di antaranya objektif, matlamat, tema, tapak perkhemahan, tarikh yang bersesuaian serta program dan aktiviti yang akan dilaksanakan nanti.

Perkhemahan itu berobjektif bagi mengumpulkan kehadi-ran ahli-ahli Pengakap Muda dan Remaja dari Negara Brunei Darussalam, Sabah, Sarawak dan Wilayah Persekutuan Labuan.

Antara pemimpin dan penolong pemimpin pengakap dari Persatuan Pengakap Daerah Brunei dan Muara yang menghadiri mesyuarat tersebut.- Gambar serahan PPNBD

 

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Australia, mangsa terselamat berang pembebasan Patek

SYDNEY, 8 DIS – Mangsa-mangsa letupan bom Bali 2002 berang hari ini selepas seorang daripada pembuat bom dibebaskan dari penjara Indonesia, hanya selepas menjalani...
- Advertisment -