Thursday, June 8, 2023
27.2 C
Brunei

  -

  Royal Bees selamat tiba di tanah air

  Oleh Ak Zaki Kasharan

  BANDAR SERI BEGAWAN, 12 SEPT – Pasukan bola jaring Kebangsaan Brunei selamat tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Brunei setelah berentap selama 11 hari di dalam Kejohanan Bola Jaring Asia di Singapura.

  Mengetuai kontinjen negara adalah Presiden Persatuan Bola Jaring Kebangsaan (BNA) , Leftenan Kolonel (B) Hajah Wan Shahlimar, setiausaha kehormat, jurulatih, pimary care dan ahli jawatankuasa BNA.

  Di dalam kejohohanan tersebut, Royal Bees telah berjaya mempertahankan kedudukannya di tempat ke-6 daripada 11 negara yang turut berentap di dalam kejohanan tersebut. 

  Meskipun tewas kepada Republik Filipina pada perlawanan sebelumnya, namun pasukan Royal Bees memenangi pusingan dalam menentang Maldives dengan jaringan 51-42.

  Semangat juang yang ditunjukkan oleh Royal Bees adalah menjadi kebanggaan bagi negara apabila separuh daripada skuad tersebut merupakan pemain yang baru pertama kali memperoleh cap antarabangsa dalam kejohanan yang berprestij.  

  Kejayaan itu berjaya membawa senyuman kepada jurulatih bagi skuad bola jaring kebangsaan, Dayang Nur Hafizah binti Haji Abdul Sidek dan juga semua ahli persatuan. 

  Meskipun ini adalah pengalaman pertama kali bagi Dayang Nur Hafizah dalam membimbing skuad kebangsaan tersebut tetapi beliau telah berjaya mempertahankan kedudukan pasukan di dalam kejohanan tersebut.

  Kepulangan kontinjen disambut oleh ahli-ahli komiti BNA.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Australia haram simbol Nazi

  SYDNEY, 8 JUN - Australia pada hari Khamis mengumumkan ia akan melarang pameran awam simbol Nazi, ketika negara itu bergumul dengan kumpulan kecil ekstremis...
  - Advertisment -