Thursday, August 18, 2022
23.2 C
Brunei

RTB bincang strategi, hadapi norma baharu

-

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 10 DIS – Radio Televisyen Brunei (RTB) telah menghadiri 46th Annual Gathering / 19th Asia-Pacific Institute for Broadcasting Development (AIBD) General Conference & Associated Meetings 2021 yang berlangsung secara maya, kelmarin.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh RTB, di sini, hadir bagi mewakili RTB pada persidangan berkenaan ialah Pemangku Timbalan Pengarah (Kemajuan), Cheong Chee Keong dan Ketua Seksyen Hal Ehwal Antarabangsa, Frankie Chan.

Persidangan antara lain telah membincangkan isu-isu berkepentingan seperti strategi media dan langkah ke hadapan dalam menghadapi norma baharu.

Semasa persidangan itu, RTB telah menerima anugerah penghargaan atas komitmen dan kesungguhan dalam membangun kapasiti sumber tenaga manusia, melalui penyertaan aktif dalam program-program latihan berbentuk meningkatkan kemahiran dan memberikan latihan kemahiran (upskilling dan reskilling) anjuran AIBD khususnya semasa pandemik COVID-19.

Cheong Chee Keong dan Frankie Chan yang mewakili RTB di persidangan yang berlangsung secara maya itu. – Gambar serahan RTB.
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Pelarian Rohingya tuntut persekitaran kondusif

DHAKA, 17 OGOS – Pelarian Rohingya kelmarin menggesa Ketua Hak Asasi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) Michelle Bachelet yang melawat ke penempatan pelarian untuk PBB...
- Advertisment -