Wednesday, June 7, 2023
34 C
Brunei

  -

  Ruffedge tolak tawaran Gegar Vaganza

  Menerima tawaran untuk menyertai program realiti Gegar Vaganza (GV) sejak musim pertama, kumpulan Ruffedge memilih memberikan peluang tersebut kepada penyanyi yang lebih layak.

  Menurut anggota Ruffedge iaitu Azan, mereka tidak memerlukan platform tersebut memandangkan masih mempunyai kumpulan peminat yang kuat sekiranya ingin membuat kemunculan semula.

  Tambah Azan atau nama sebenarnya Azanuddin Abdul Wahab, platform GV itu sesuai untuk penyanyi yang tidak mengetahui cara untuk membuat kemunculan semula.

  “Memang dari awal lagi kami dapat tawaran untuk sertai GV. Tapi sebab kami tahu GV ini platform untuk artis yang tak tahu nak buat come back macam mana. GV inilah peluang untuk mereka.

  “Alhamdulillah, kami masih boleh buat come back sebab ada sokongan peminat. Kami buat konsert pun tiada masalah kerana masih ada peminat yang beli tiket. Jadi, buat apa kami nak rebut orang lain punya peluang.

  Ruffedge tolak tawaran sertai Gegar Vaganza, beri peluang kepada artis lain. – Agensi

  “Lagipun GV ini pun banyak tolong artis lama. Jadi memang sesuai untuk orang yang nak come back tetapi tak tahu nak buat macam mana,” kata Azan kepada media.

  Azan ditemui ketika majlis berbuka puasa bersama artis di bawah pengurusan Ace Talent dan majlis pelancaran lagu OoTD Raya di Grand Barakah Hotel, Kuala Lumpur baru-baru ini.

  Selain Azan, majlis terbabit turut dimeriahkan dengan kehadiran Cat Ruffedge, Chubb-E, Da Unknown, Moleque dan Azuein Alonto selaku Pengarah Urusan Ace Talents.

  Dalam pada itu, Azan secara peribadi mengakui dia tidak gemar dengan konsep barisan juri mengkritik persembahan peserta GV dan pertukaran genre lagu.

  “Pertandingan itu stres dan saya pun tak suka konsep ‘sekolahkan’, mengkritik macam sekolah tadika. Padahal orang ini dah terkenal dan tahu perkara asas dah tapi kita yang berada di bawah ini (juri) nak ajar perkara asas.

  “Bagi saya, macam salah sebab mereka artis lama. Kalau artis baharu nak sekolahkan tidak apa. Penjurian untuk persembahan sudah cukup. Macam nak memalukan orang lama.

  “Saya tak berapa suka juga dengan konsep tukar genre sebagai contoh, penyanyi rock disuruh nyanyi lagu dangdut,” ujar Azan. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  NZ ambil tindakan penggunaan vape

  WELLINGTON, 6 JUN - New Zealand akan mengambil tindakan tegas terhadap penggunaan vape atau rokok elektronik untuk melindungi golongan mudanya, umum Menteri Kesihatan Ayesha...
  - Advertisment -