Thursday, April 25, 2024
23.8 C
Brunei

  -

  Rune pamer prestasi cemerlang

  BASEL, 25 OKT – Holger Rune menunjukkan prestasi cemerlang di bawah tekanan untuk jurulatih baharu, Boris Becker kelmarin, dengan memperoleh kemenangan 1-6, 7-5, 6-3 ke atas Miomir Kecmanovic untuk mara ke pusingan kedua Swiss Indoors.

  Kemenangan tersebut dianggap sebagai pembalasan bagi Rune yang berusia 20 tahun yang tewas kepada pemain dari Serbia itu dalam perlawanan pembukaannya sebagai juara pada acara ATP di Stockholm minggu lalu.

  Juara Grand Slam enam kali, Becker kembali dari perjalanan singkat pada Selasa ke acara ATP di Vienna tepat pada masanya untuk menyaksikan perubahan hebat pemain mudanya dalam perlawanan langsung pertama mereka bersama.

  “Perlawanan itu tidak bermula dengan baik, tetapi ia berakhir dengan cara yang terbaik,” kata Rune yang menduduki ranking keenam.

  “Saya dapat meningkatkan tahap saya dan mencari fokus. Saya sangat gembira dengan cara saya mengawal emosi saya.”

  Pilihan utama Rune berakhir dengan 37 pukulan pemenang apabila dia menetapkan pertandingan pusingan kedua di St Jakobshalle di Basel dengan Sebastian Baez dari Argentina.

  Becker, yang terbang ke Vienna untuk menghadiri persidangan di pinggir acara ATP, menantikan kerjasama yang berjaya dengan Rune.

  “Ia satu tugas (kejurulatihan) yang menarik kerana ia juga masa yang mengujakan,” kata bekas juara berusia 55 tahun itu.

  “Jika (Holger) boleh menggunakan emosinya secara positif, tidak ada yang akan menghalangnya.” – AFP

  Aksi Rune dalam perlawanan pusingan pertama kejohanan tenis Swiss Indoors di St Jakobshalle di Basel, Switzerland pada 24 Oktober. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Utara hantar delegasi ke Iran

  PYONGYANG, 24 APRIL - Delegasi ekonomi Korea Utara peringkat tinggi sedang dalam perjalanan ke Iran, kata media negara Korea Utara pada hari ini, untuk...