Friday, December 8, 2023
26.6 C
Brunei

  -

  Ruoff dilantik CEO Porsche Asia Pasifik

  Oleh Sim Y. H.

  BANDAR SERI BEGAWAN, 9 OGOS – Hannes Ruoff telah dilantik sebagai ketua pegawai eksekutif (CEO), Porsche Asia Pacific Pte Ltd yang berpangkalan di Singapura bermula pada 1 Oktober 2022.

  Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Porsche, di sini, Ruoff menyandang jawatan itu daripada Porsche AG dan baru-baru ini, merupakan pengurus kawasan Asia Pasifik dan Australia di rantu jualan Overseas and Emerging Markets.

  Beliau akan menggantikan Arthur Willmann di pejabat serantau, di mana beliau telah memegang jawatan berkenaan sejak 2018 dan akan memegang peranan baharu dalam jualan Porsche.

  Ahli Jawatankuasa Eksekutif bagi Jualan dan Pemasaran di Porsche AG, Detlev von Platen berkata, “Kami menyaksikan banyak pasaran dinamik dengan potensi inovasi dan pertumbuhan di Asia Tenggara di mana kami ingin lebih melibatkan diri seperti yang dapat disaksikan menerusi pembukaan sebuah kemudahan pemasa-ngan tempatan di Malaysia.

  “Saya berasa gembira kerana dapat membawa masuk Hannes Ruoff iaitu seorang pakar bagi rantau berkenaan sebagai CEO di mana beliau akan menerajui projek-projek berjaya yang sedang dilaksanakan serta mengembangkan lagi penjenamaan di Asia Pasifik sekali gus membawa dorongan baharu kepada peranan berkenaan.

  Hannes Ruoff telah dilantik sebagai CEO, Porsche Asia Pacific Pte Ltd, bermula 1 Oktober 2022. – Gambar serahan Porsche

  Ruoff memulakan kerjayanya di Porsche Asia Pasifik pada 2009 sebagai pengurus latihan bagi pemasaran dan jualan. Beliau kemudian berkhidmat sebagai pengurus jualan serantau.

  Pada 2015, beliau berpindah ke Ibu Pejabat Porsche AG dan menjadi pengurus pemasaran serantau. Ruoff merupakan pengurus kawasan bagi Asia Pasifik dan Australia sejak 2020.

  Porsche Asia Pacific Pte Ltd, berpangkalan di Singapura, telah ditubuhkan pada 2001 dan merupakan sebuah subsidiari dan pejabat serantau Porsche AG. Buat masa ini, ia memberikan perkhidmatan kepada pengimport di 13 pasaran termasuk Malaysia, New Zealand, Singapura, Thailand dan Vietnam.

  Baru-baru ini, pembuat kereta sport berkenaan telah mengembangkan penglibatannya di rantau ini di bawah kepimpinan Arthur Willmann. Selain pembinaan rangkaian pengecas berprestasi tinggi merentas sempadan pertama dengan kolaborasi Shell, sebuah fasiliti pemasangan tempatan di Malaysia juga telah ditubuhkan.

  Sejak Mac 2022, ia telah digunakan bagi pembuatan model Cayenne yang khusus bagi pasaran Malaysia.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Undang-undang pilihan raya Hong Kong baharu tipiskan kumpulan calon

  HONG KONG, 8 DIS - Salah seorang ahli majlis pro-demokrasi Hong Kong yang paling lama berkhidmat menganjurkan parti perpisahan dengan penduduknya pada akhir Disember....