S-Presso Lynx tampil sporty

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 15 DIS – Para penggemar kenderaan Suzuki khususnya Suzuki S-Presso kini boleh mendapatkan versi bodykit mini-SUV popular apabila Boustead Sdn Bhd, pengedar unggul kenderaan Suzuki di Negara Brunei Darussalam mengadakan prapelancaran bagi versi bodykit, Suzuki S-Presso Lynx, yang berlangsung di Dewan Pameran Suzuki, Beribi, hari ini.

Pelancaran itu disempurnakan bersama oleh Pengarah Urusan BIBD At-Tamwil Berhad, Haji Mohd Said bin Haji Zania dan Pengurus Jualan Kanan Baiduri Finance, Haji Mohd Ali bin BM Haji Metussin serta disaksikan oleh pihak pengurus Boustead Sdn Bhd, wakil-wakil BIBD At-Tamwil dan Baiduri Finance.

Permintaan bagi versi lebih sporty kenderaan mini-SUV Suzuki S-Presso terus meningkat di mana ia melepasi jualan 2,000 unit sejak ia mula dilancarkan pada Mac 2020.

Pengurus Pemasaran Suzuki Brunei, Adehelmie Jaafar berkata bahawa pihaknya ingin melihat permintaan para pelanggan dan mencuba sedaya upaya untuk mencapai harapan mereka.

Beliau menyatakan harapan untuk melihat lebih banyak kereta berkenaan berada di jalan raya dalam masa terdekat.

Suzuki S-Presso Lynx mendapat namanya daripada sejenis kucing liar dan pelancarannya adalah bersempena dengan Tahun Harimau yang bakal menjelang pada 2022.

Rekaan terkini dan menarik S-Presso Lynx adalah disasarkan kepada mereka yang berusia 25 hingga 30 tahun yang inginkan sebuah mini-SUV yang sporty dan mampu dimiliki serta memenuhi kehendak gaya hidup aktif dengan kos penyelenggaraan yang ringan.

Kempen dalam talian bagi S-Presso Lynx telah dilancarkan beberapa minggu sebelum pelancaran lembutnya dengan aktiviti media sosial dalam talian yang merangkumi tiga pusingan permainan meliputi penyusunan seekor kucing Lynx mengikut nombor, pertandingan penyertaan foto bagi kucing-kucing paling comel dan kreatif serta menggunakan kreativiti orang ramai untuk menghasilkan sebuah kisah di antara Suzuki S-Presso dan seekor kucing.

Pelancaran S-Presson Lynx dirasmikan secara dalam talian dengan pengumuman para pemenang aktiviti sosial media bersama-sama dengan pelancaran video rasmi yang mengetengahkan bakat-bakat daripada Relentless Entertainment Brunei dan skater inline tempatan. Video itu memaparkan gaya hidup yang menarik dan aktif pasaran sasaran bagi S-Presso Lynx terkini.

Wakil dari Boustead Sdn Bhd, BIBD At-Tamwil Sdn Bhd dan Baiduri Finance Sdn Bhd bergambar ramai dengan Suzuki S-Presso Lynx yang baru dilancarkan di pasaran Brunei.