Saingan sengit Aliff, Meerqeen

Selepas bekerjasama dalam karya, kini penyanyi dan komposer muda, Aliff Iskandar bersaing dengan Meerqeen apabila berjaya membolosi kelompok Top 5 bagi kategori Artis Baharu Lelaki Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-34.

Menyifatkan persaingan sihat antara dua kenalan, Aliff yang juga komposer dan penulis lirik single pertama nyanyian Meerqeen berjudul Menunggu tidak dinafikan, Meerqeen menjadi saingan sengit.

“Secara jujurnya, agak sukar memperoleh peluang kemenangan apabila melihat senarai Top 5. Namun, pesaing paling kuat tentulah Meerqeen dan Nadhir Nasar.

“Saya tidak menidakkan Meerqeen memberikan persaingan sengit kerana melihat hasil kerjanya sangat bagus dan bukan calang-calang. “Bagaimanapun, saya teruja melihat nama kami dicalonkan selepas bekerjasama menghasilkan single Menunggu,” katanya kepada wartawam.

Berkongsi perasaan apabila mengetahui nama membolosi kelompok Top 5 yang diumumkan Ahad lalu, penyanyi kelahiran Pasir Mas, Kelantan itu berkata, dia tidak menyedari ramai sebenarnya menyokongnya dari balik tabir.

Aliff Iskandar bersaing dengan Meerqeen apabila berjaya membolosi kelompok Top 5 bagi kategori Artis Baharu Lelaki Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-34. – Agensi

“Sebenarnya, saya ada terfikir mahu menyemak siapa yang disenaraikan dalam kelompok Top 5, memandangkan saya tahu pengumumannya diadakan pada hari berkenaan.

“Namun, saya sangat terkejut diberitahu berjaya membolosi kelompok Top 5. Jika mahu dibandingkan dengan 19 calon lain, saya tidak tahu bagaimana kekuatan undian saya.

“Mungkin undian ini banyak datangnya daripada rakan banyak tolong saya dari awal sehingga sekarang,” katanya.

Berterima kasih kepada peminat orang ramai yang mengundinya, penuntut Institut Perguruan Ilmu Khas, Kuala Lumpur ini mengakui, dalam berserah pada rezeki dan ketentuan Allah, dia juga percaya kejayaan terletak pada usaha.

Terdahulu, single Perit nyanyian Aliff bukan sahaja diterima ramai, tetapi boleh didengari menerusi empat drama apabila digunakan sebagai lagu runut bunyi.

Selain drama Perempuan Tanpa Dosa, single Perit boleh didengari menerusi drama Angkara Cinta, Bougainvillea dan Rahimah Tanpa Rahim.– Agensi