Sancho kekal bersama BVB

BERLIN, 18 SEPT – Jadon Sancho bakal menunjukkan kepada Manchester United apa yang mereka terlepas apabila dia akan mengetuai jentera serangan Borussia Dortmund dalam pembukaan musim Bundesliga pada hujung minggu ini.

Dortmund telah mengha-biskan musim panas ini dengan menolak minat dari United dan berulang kali menegaskan bahawa mereka tidak akan menjual pemain sayap England tersebut.

Selepas pemain berusia 20 tahun itu menjaringkan gol menerusi sepakan penalti dalam kemenangan Piala Jerman 5-0 di Duisburg pada Isnin lalu, Sebastian Kehl, ketua bahagian pemain Dortmund, mengulangi bahawa ‘Jadon Sancho akan bermain bersama Borussia Dortmund musim ini’.

Sancho besar kemungkinan akan digandingkan dengan penjaring gol hebat dari Norway, Erling Braut Haaland, yang berusia 20 tahun, di laman sendiri menentang pasukan kelayakan Liga Juara-Juara, Borussia Moenchengladbach esok bagi perlawanan pertama musim baharu. – AFP

Aksi Jadon Sancho menyempurnakan sepakan penalti ketika menentang Duisburg. Dortmund menegaskan pemain tersebut akan kekal bersama kelab pada musim ini. – AFP