Sancho perlu jadi lebih dewasa – Emre

BERLIN, 7 JUN – Pemain tengah Borussia Dortmund, Emre Can meminta rakan sepasukannya, Jadon Sancho untuk jadi lebih dewasa, setelah pemain sayap England itu terlibat dalam kontroversi rambutnya di luar lapangan.

“Jadon adalah lelaki yang hebat, tetapi dia harus sedikit bijak dengan perkara-perkara tertentu,” kata Can setelah kedua-dua pemain itu berjaya mencipta gol kemenangan dalam kemenangan 1-0 Dortmund ke atas Hertha Berlin.

“Tentunya setiap orang perlu memotong rambut mereka kadang-kadang, tetapi dia perlu sedikit lebih cerdas dan sedikit dewasa,” tambah bekas bintang Liverpool dan Juventus itu.

Sancho dan rakan sepasukannya di Borussia Dortmund, Manuel Akanji didenda oleh liga Jerman kerana melanggar garis panduan COVID-19 yang ketat untuk mendapatkan potongan rambut di rumah.

Gambar Sancho, 20, dan pemain pertahanan, Switzerland, Akanji, 24 tahun dengan rambut mereka yang digayakan di rumah masing-masing, dengan kedua-dua pemain itu tidak memakai sebarang alat pelindung diri.

“Kita harus sedikit membimbing Jadon. Dia tidak mampu melakukan kesalahan seperti itu di masa akan datang dan kita boleh berbincang dengannya sebagai satu pasukan,” kata Can.

“Ini tidak mengganggu kami, tetapi kami tahu dia harus lebih berdisiplin dengan beberapa perkara. – AFP

Reaksi Emre Can selepas perlawanan bola sepak Bundesliga antaraBVB Borussia Dortmund dan Hertha Berlin semalam, di Dortmund. – AFP