Sarat hamil enam bulan, Ernie Zakri akui mencabar

Kandungan mencecah enam bulan, penyanyi, Ernie Zakri bersyukur dan yakin masih mampu untuk menyanyi dengan baik.

Ernie atau Nur Ernie Shahirah Zakri berkata, dia memerlukan rehat yang secukupnya sebelum persembahan di Konsert Patriotik Tanah Airku yang akan berlangsung di Istana Budaya pada Sabtu

“Alhamdulillah, saya masih boleh menyanyi cuma saya tidak boleh terlalu penat. Insya-Allah dengan keadaan cukup rehat, saya boleh lakukan dengan baik.

“Sejujurnya, memang agak sukar dan mencabar dalam keadaan saya sekarang sangat berbeza. Tambahan pula konsert ini memerlukan tenaga dan masa yang banyak,” katanya kepada mStar.

Selain Ernie, konsert yang akan diiringi kumpulan muzik orkestra itu turut disertai oleh Aina Abdul dan Syamel.

Dalam pada itu, isteri kepada penyanyi Syamel ini memberitahu dia melakukan latihan secara persendirian di rumah sebelum menjejak kaki ke pentas Panggung Sari, Istana Budaya.

“Untuk persiapan menjelang konsert ini, saya banyak berlatih di rumah dahulu. Sebab hari ini (Rabu) baru kami mula sesi latihan di Istana Budaya.

“Apa yang akan terjadi di pentas itu nanti saya tak dapat nak jangka lagi sebab saya tak melihat pentas sepenuhnya dan tak dengar lagi okestra macam mana.

“Buat masa ini persiapan hanya daripada segi personal saya sendiri saja,” ujarnya.

Untuk rekod, Ernie mendirikan rumah tangga dengan Syamel pada 26 Mac lalu di Masjid Puncak Alam, Selangor. – Agensi

Kandungan mencecah enam bulan, penyanyi, Ernie Zakri bersyukur dan yakin masih mampu untuk menyanyi dengan baik. – Agensi