Saya bukan paksa orang – Zarina Zainuddin

Pelakon Zarina Zainuddin tidak berniat menganiaya wanita yang sudi berkahwin dengan anaknya yang menghidap autisme tahap sederhana, Muhammad Raizal Azrai atau Azal, 25, sehingga sanggup menawarkan gaji kepada bakal menantu.

Tidak melatah dengan kecaman warganet, Zarina, 51, menjelaskan, sebagai ibu, dia lebih mengenali anaknya.

“Saya bukan ingin memaksa orang untuk berkahwin dengan anak saya. Saya pun tidak mengharapkan Azal untuk berkahwin, sebaliknya saya serahkan soal jodoh pada Allah.

“Andai ada jodoh Azal untuk berkahwin, saya terima. Sekiranya tiada pun tidak mengapa kerana saya tetap menerima anak saya seadanya, sama ada berkahwin mahupun tidak.

“Saya pun tidak mahu mensia-siakan hidup anak orang. Apabila saya mengeluarkan kenyataan ingin mencari isteri untuk Azal, ada yang menyangka saya sengaja ingin menjadikan anak orang sebagai mangsa untuk menjaga anak sendiri.

“Saya sebenarnya mencari wanita yang betul-betul ikhlas mencintai anak saya dan boleh terima keadaannya,” katanya kepada media.

Terdahulu, kenyataan Zarina yang sanggup membayar gaji kepada wanita yang ikhlas mengahwini Azal, mendapat reaksi berbeza daripada warganet.

Ada yang mendakwa, pelakon Bidadari Kiriman Tuhan itu sengaja mahu menganiaya hidup bakal menantu berikutan emosi Azal yang ada ketikanya tidak stabil.

Warganet mendakwa, disebabkan emosi Azal tidak menentu, dia tidak layak berkahwin berikutan bimbang boleh mendatangkan kecederaan kepada bakal isteri atau zuriat mereka kelak. Diminta memperjelaskan mengenai tawaran gaji yang dimaksudkan, Zarina berkata:“Soal bayaran gaji, mereka dibayar bukanlah untuk berkahwin dengan Azal semata-mata.

“Sebaliknya, mereka perlu bekerja dengan saya menjalankan perusahaan pulut kuning serta rendang yang diusahakan. Saya pun tidak bodoh menerima sesiapa sahaja yang sudi untuk bergelar isteri Azal semata-mata kerana duit,” katanya.

Zarina berkata, dia menerima banyak mesej langsung (DM) di Instagram (IG) sejak isu tawaran gaji kepada bakal isteri anaknya diperkatakan.

Malah, dakwa Zarina, ada antara pengirim pesanan berusia hampir sebaya dengannya yang sudi menjadi suri hidup Azal.

Selain mesej langsung di IG, Zarina menerima pesanan melalui aplikasi WhatsApp. Malah, suaminya, Datuk Sri Abu Raihan Wan Jaafar dan Azal dihujani mesej sama. – Agensi

Zarina Zainuddin tidak berniat menganiaya wanita yang sudi berkahwin dengan anaknya yang menghidap autisme tahap sederhana. – Agensi