Thursday, December 8, 2022
24.7 C
Brunei

-

‘Saya tak nak jawab’

Umpama lapang sasar, peluru kecaman ditembak bertubi-tubi ke arah penyanyi dan komposer sensasi, Hael Husaini, 34, sejak akhir-akhir ini.

Setiap gerak geri atau perbuatan dilakukan, ada sahaja komen negatif dilemparkan sama ada dalam menjalani kehidupan seharian mahupun paparan media sosial.

Selepas isu penampilan persis bintang K-Pop jadi buah mulut, terkini komen ditinggalkan penyanyi lagu Jampi dan Haram dalam Instagram (IG) milik aktor kacak dari Thailand, Gulf Kanawut yang pernah membintangi drama yang mengangkat hubungan sejenis turut mengundang spekulasi nakal warganet.

Namun, Hael terus mengunci mulut memberi sebarang komen berhubung isu berkenaan sehingga hari ini.

Berpeluang menemu bual pemilik nama lengkap Hal Husaini Razmi, soalan panas itulah diajukan kepadanya.

Hael mendedahkan gaya dan penampilannya ditentukan oleh penata gaya. – Agensi

Mengulas penampilannya seperti bintang K-Pop sehingga ada yang mendakwanya menggunakan teknologi moden demi untuk mendapatkan bentuk wajah dan kulit putih melepak seperti ‘oppa’, Hael enggan mengulas perkara itu.

Sebaliknya, penyanyi kelahiran Seri Menanti, Negeri Sembilan itu mendedahkan, gaya dan penampilannya ditentukan oleh penata gaya.

“Jujurnya, saya memang tidak pandai berfesyen atau melaram. Imej dan penampilan saya semuanya ditetapkan penata gaya. Jadi, lebih baik saya serahkan pada pakar.

“Dengan adanya bantuan penata gaya, peluang untuk saya bekerjasama dengan jenama antarabangsa semakin terbuka luas.

“Saya pun tidaklah terlalu obses dengan kecantikan. Cuma, sebagai selebriti, saya kena sentiasa menjaga penampilan,” katanya kepada BH Online.

Berhubung isu komen dalam IG Gulf Kanawut yang tular, baru-baru ini, bekas peserta Akademi Fantasia musim ke-10 itu memilih untuk mengunci mulut.

“Saya tak nak jawab,” kata Hael ringkas.

Disebabkan sering dihambat kontroversi, timbul juga dakwaan Hael cuba mengelak daripada ditemu bual media berikutan tindakannya tidak menjawab panggilan dan membalas mesej dihantar. Saat diajukan pertanyaan itu kepada empunya diri, Hael menepis dakwaan dengan menegaskan tidak pernah mempunyai masalah dengan wartawan.

“Rakan wartawan masih kawan saya. Alasan kenapa sukar dihubungi kerana saya sudah empat tahun tidak mempunyai telefon bimbit.

“Saya juga jarang menggunakan media sosial. Segala kemas kini dalam media sosial diuruskan syarikat pengurusan. Jadi, sebarang urusan temu bual juga diuruskan mereka,” katanya.

Berkongsi konsert solo, Hael Husaini Live In KL yang bakal berlangsung di Zepp Kuala Lumpur pada 4 Disember depan, Hael berkata, ada banyak elemen menarik yang bakal disajikan kepada penonton.

Mengulas konsep persembahan, Hael berkata, keunikan konsert yang julung kali diadakan ini menerusi gubahan muzik yang bakal ditampilkan. – Agensi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China umum pelonggaran sekatan seluruh negara

BEIJING, 7 DIS – China hari ini mengumumkan langkah pelonggaran sekatan COVID di seluruh negara yang menjejaskan negara ekonomi kedua terbesar dunia dan mencetuskan...
- Advertisment -