Wednesday, August 17, 2022
23.5 C
Brunei

Seiring usia, Waris enggan ikut emosi lagi

-

Penyanyi Waris mengakui usia dan status sebagai suami serta bapa kepada dua orang anak banyak mempengaruhi kehidupannya pada hari ini.

Waris atau nama sebenar Muzzammil Alias, 33, berkata, pola pemikirannya sudah berbeza berbanding dahulu lebih-lebih lagi ketika usia sekitar 20an yang banyak terdorong emosi.

“Sudah umur macam sekarang ini tidak perlu lagi hendak terlalu marah. Lagipun anak juga sudah semakin membesar.

“Saya sendiri pun cara cakap sudah berubah. Jadi pada saya untuk sesetengah perkara jangan terlalu ambil serius,” katanya kepada wartawan.

Waris berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai komen warganet menyentuh mengenai bentuk tubuhnya dikatakan semakin berisi.

Waris berkata pola pemikirannya sudah berbeza berbanding dahulu lebih-lebih lagi ketika usia sekitar 20an yang banyak terdorong emosi. – Agensi

Tidak mengambil serius mengenai hal itu, Waris bagaimanapun mengakui kurang senang apabila penampilannya berambut panjang turut dipersoalkan.

“Saya ada berjumpa dengan orang di luar. Dia mengatakan betul kah ini Waris, sekarang rambut panjang. Betul kah ini Waris, sekarang nampak gemuk.

“Dulu Waris lain, dulu Waris kurus. Jadi apabila ada yang cakap sekejap gemuk, sekejap kurus buat saya rasa macam pelik.

“Cakap benda ini semua sebenarnya apa yang mereka mahukan. Kurus salah, gemuk salah. Saya tidak marah cuma bercakap sahaja.

“Lagipun saya tahu bukan mudah untuk puaskan hati semua orang dan kita memang tidak dapat hendak puaskan hati semua orang,” katanya.

Meskipun begitu, Waris tetap berterima kasih kepada mereka yang masih mengingatinya walaupun pernah menyepikan diri daripada industri seni buat sementara waktu.

“Sejujurnya saya terharu kerana ada yang komen dan menyokong terutama di media sosial. Dalam keadaan sekarang yang dipenuhi dengan kehadiran penyanyi baharu tetapi mereka masih ingat kepada saya,” terang. – Agensi

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

India, AS bimbang kapal China berlabuh di Sri Lanka

HAMBANTOTA, SRI LANKA, 16 OGOS – Sebuah kapal penyelidikan China hari ini berlabuh di pelabuhan Hambantota yang dikendali oleh China di Sri Lanka, meskipun...
- Advertisment -