Selamat, jimat bersama Nissan

Oleh Ak Zaki Kasharan
Gambar serahan Nissan Brunei

BANDAR SERI BEGAWAN, 24 APRIL – Dalam berdepan situasi penularan wabak COVID-19 pada masa ini, Boustead Sdn Bhd selaku salah sebuah syarikat pengedar kenderaan berjenama Nissan di negara ini menumpukan untuk mengutamakan pelanggan dan menawarkan pilihan terbaharu yang didatangkan dengan penyelesaian kewangan yang fleksibel mengikut keperluan.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Boustead Sdn Bhd, kenderaan Nissan sesuai bagi wanita masa kini yang inginkan kereta bergaya, boleh dipercayai dan selesa. Wanita berkerjaya memerlukan kereta harian yang praktikal dan jimat bahan api tetapi bergaya.

Kereta Nissan Almera dan Nissan X-Trail serba baharu dapat memberikan kepuasan pemanduan bermutu tinggi bagi wanita dan pada masa yang sama juga kelihatan bergaya.

Kenyataan menjelaskan, Nissan Almera baharu menampilkan penambahbaikan estetik yang jauh lebih baik berbanding model sebelumnya.

Di samping itu reka bentuk dalamannya juga dipertingkatkan dengan rekaan yang kelihatan lebih upmarket berbanding kenderaan sedan lainnya di sini.

Almera serba baharu menampilkan penambahbaikan estetik yang jauh lebih baik berbanding model sebelumnya.
Ruangan dalam Nissan X-Trail.

Selain kemantapan reka bentuk yang bergaya di sisi dalam dan luarnya, Almera baharu juga turut dilengkapi dengan pelbagai ciri keselamatan yang canggih seperti Around View Monitor dan Forward Emergency Braking.

Manakala itu, Nissan X-Trail yang merupakan SUV bersaiz sederhana dikuasakan dengan enjin 2.0L yang dapat memacu sehingga maksimum 144 HP.

X-Trail turut memberikan keselesaan kepada pemandu dengan Chassis Control Unit yang tidak dapat dilihat tapi dapat dirasakan.

Sementara itu ciri keselamatan yang boleh didapati pada Nissan X-Trail adalah Around View Monitor, Moving Object Detection, Hill Start Assist dan Hill Descent Control yang menjadikan kenderaan berkenaan sesuai untuk menjadi pilihan bagi para wanita untuk keluar berbelanja, carpool bersama rakan-rakan dan bagi perjalanan yang jauh.

Dalam pada itu, Boustead Sdn Bhd, baru-baru ini juga telah memperkenalkan Kempen Nissan Safety Solutions yang merupakan pilihan bagi para pelanggan untuk berhubung dan membuat perjanjian bagi sebarang uji pandu serta penghantaran ke rumah mereka.

Bagi memastikan tahap keselamatan sentiasa dipastikan, setiap titik sentuh pada kenderaan berkenaan akan dibersihkan dan dinyah kuman.

Julia dari Nissan Brunei dipetik menjelaskan bahawa pihaknya memahami bahawa kehadiran kecanggihan digital pada masa pandemik ini adalah amat diperlukan oleh para pelanggan dan sebab itulah pihak Nissan Brunei memberikan pilihan pembelian melalui virtual showings melalui video-video, gambar dan melalui perjanjian yang diaturkan bagi memastikan penjarakan sosial diutamakan.