Seminar fahami pelesenan kelab, keselamatan

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 6 DIS – Lebih 60 peserta Seminar Pendidikan Perlesenan Kelab bagi Kelab-kelab di Negara Brunei Darussalam telah diraikan pada majlis penutup dan penyampaian sijil kepada Pelesenan Kelab AFC dan bagi Pelesenan Kelab Kebangsaan yang berlangsung di Wafa Hotel & Apartment.

Seminar yang diadakan selama tiga hari bermula 3 Disember lalu itu merupakan penganjuran buat pertama kali yang diungkayahkan oleh Persatuan Bola Sepak Kebangsaan Negara Brunei Darussalam (NFABD).

Hadir pada majlis penutup seminar petang tadi ialah Presiden NFABD, Pengiran Haji Matusin bin Pengiran Haji Matassan yang juga berkesudian menyempurnakan majlis penyampaian sijil pada akhir majlis tersebut.

Pada majlis tersebut, Sijil Perlesenan Kelab AFC telah diserahkan kepada Indera SC. Sementara itu sijil pelesenan kelab kebangsaan pula diberikan kepada IKLS-MB5 FC, Bakes FC dan Panchor Murai FC.

Sejurus selepas itu Presiden NFABD turut menyampaikan hadiah cenderamata kepada pembentang pada seminar itu, Dr Farrah Hani binti Imran yang juga merupakan AFC Officials.

Sepanjang seminar tersebut, para peserta berpeluang mendalami serta lebih memahami mengenai beberapa perkara penting berkaitan pelesenan kelab seperti keselamatan, pemasaran perubatan dan perkara-perkara lain yang bersangkutan dengan media dan sebagainya.

Presiden NFABD semasa menyampaikan Sijil Pelesenan Kelab AFC kepada Indera SC.