Monday, March 4, 2024
23.5 C
Brunei

  -

  Seorang anggota polis ditahan kerja, kes culik wartawan Bangladesh

  KUALA LUMPUR, 30 NOV – Seorang daripada tiga anggota polis Malaysia yang disyaki menculik seorang wartawan warga Bangladesh baru-baru ini disahkan sudah ditahan kerja.

  Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Allaudeen Abdul Majid berkata tindakan tahan kerja terhadap dua lagi anggota yang terlibat itu akan dipertimbangkan sekiranya terdapat keperluan selain bergantung kepada hasil siasatan.

  “Ada yang kita sudah ambil tindakan tahan kerja dan kita tunggu tindakan susulan kerana kes itu di bawah siasatan Polis Selangor dan bagi Polis Kuala Lumpur kita sudah ambil tindakan tahan kerja.

  “Siasatan sudah selesai tetapi kita menunggu keputusan lanjut,” katanya kepada pemberita selepas perhimpunan bulanan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur di Kuala Limpur hari ini.

  Pada 7 Nov lepas, seorang pengamal media warga Bangladesh mendakwa diculik dan diseksa selama tiga hari oleh beberapa lelaki tempatan yang mengaku anggota polis di sebuah rumah sekitar Klang, Selangor.

  Lelaki berusia 30-an yang enggan dikenali itu berkata sepanjang tempoh itu, dia dipukul, dirotan, diterajang di perut dan dikelar pada bahagian tangan oleh kumpulan lelaki berkenaan yang meminta wang berjumlah RM1.9 juta daripadanya, jika mahu dilepaskan. – Bernama

  Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Allaudeen Abdul Majid menyampaikan ucapan pada Perhimpunan Bulanan di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur, hari ini. – Bernama
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Filipina gesa jiran berdiri bersama lebih teguh di Laut China Selatan

  MELBOURNE, 4 MAC - Setiausaha Hal Ehwal Luar Filipina, Enrique Manalo menggesa jiran serantau hari ini supaya berdiri bersama lebih teguh dalam menegakkan kedaulatan...