Wednesday, July 17, 2024
25.5 C
Brunei

  -

  Sepanyol cemerlang dalam Kumpulan B Euro 2024

  DUESSELDORF, 25 JUN – Sepanyol menukar hampir keseluruhan barisan pemainnya dan masih mengekalkan kemenangannya di Kejohanan Eropah dengan menang 1-0 ke atas Albania, yang tersingkir, semalam.

  Dengan pasukannya sudah yakin untuk memenangi Kumpulan B, jurulatih Luis de la Fuente menukar 10 pemain pemulanya dan Sepanyol memenangi ketiga-tiga perlawanan kumpulan di Euro buat kali pertama sejak 2008, apabila ia memenangi kejohanan itu.

  Gol minit ke-13 Ferran Torres dan penyelamatan oleh penjaga gol David Raya pada masa kecederaan Armando Broja memastikan Sepanyol menamatkan saingan peringkat kumpulan tanpa bolos.

  “Setiap pemain bersedia untuk bermain dalam 11 pertama ini dan itulah kuncinya. Sesiapa sahaja boleh memutuskan perlawanan untuk anda dan pemain yang datang dari bangku simpanan juga sangat penting,” kata Torres, yang membuat permulaan pertamanya di Euro 2024. “Saya akan cuba menyukarkan jurulatih saya supaya beliau perlu memainkan saya.”

  Torres menjaringkan gol dengan melencongkan tiang daripada hantaran Dani OImo, dan meletakkan jarinya di telinga dalam sambutan golnya.

  Beliau berkata isyarat itu bermakna beliau mendengar peminat, tidak menghalang apa-apa. “Saya tidak mempunyai apa-apa untuk dibuktikan di luar sana,” tambah Torres.

  Itali adalah pasukan kedua dari Kumpulan B yang layak ke peringkat seterusnya selepas seri dengan Croatia 1-1. – AP

  Ferran Torres meraikan jaringan golnya semasa perlawanan Kumpulan B antara Albania dan Sepanyol pada kejohanan bola sepak Euro 2024 di Duesseldorf, Jerman, semalam. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Nepal, India kerjasama cari mayat hilang tragedi bas hanyut

  KATHMANDU, 17 JULAI – Pihak berkuasa tempatan sedang berkerjasama dengan pegawai sempadan daerah India untuk mencari mayat dalam kemalangan Simaltal, di mana tanah runtuh...