Sunday, December 3, 2023
28.7 C
Brunei

  -

  Sheila On 7 punca jalan sesak

  Kemunculan kumpulan Sheila On 7 (SO7) mengadakan persembahan percuma di sebuah pasar raya Ahad lalu berjaya mengubat kerinduan peminat.

  Mana tidaknya, sudah lama kumpulan yang popular menerusi lagu Berhenti Berharap tersebut tidak membuat kemunculan dan mengadakan konsert.

  Bagaimanapun di sebalik kemeriahan peminat berkumpul, timbul pula isu kesesakan lalu lintas di sekitar pusat beli-belah Kasablanka di Jakarta selepas SO7 selesai membuat persembahan.

  Memetik laporan Suara, pihak penganjur konsert percuma itu dikecam hebat oleh warganet yang mendakwa pemilihan lokasi yang tidak sesuai dan menyusahkan banyak pihak.

  Bukan itu sahaja, keadaan di dalam pusat beli-belah itu juga dikatakan tidak terkawal apabila peminat membanjiri setiap tingkat untuk menyaksikan kumpulan itu.

  Difahamkan peminat mula berkumpul di lokasi beberapa jam lebih awal sebelum SO7 membuat kemunculan.

  Biarpun isu kesesakan itu menjadi bualan ramai, ia juga membuktikan kumpulan berkenaan masih mempunyai pengikut yang ramai meskipun sudah lama tidak muncul dengan album baharu.

  Malah pengunduran pemain dram SO7 iaitu Brian pada Mei lalu tidak menjejaskan sokongan peminat terhadap tiga anggota lain iaitu Duta, Eros dan Adam. – Agensi

  Jalan jadi sesak manakala pusat beli-belah turut dikatakan tidak terkawal gara-gara kemunculan SO7. – Agensi
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Pengiraan undi bermula di 4 negeri India menjelang PRU 2024

  NEW DELHI, 3 DIS - Pengiraan undi bermula hari ini di empat negeri India dalam menguji kekuatan pembangkang India yang menentang parti pemerintah Perdana...