Tuesday, May 30, 2023
24.2 C
Brunei

  -

  Shiha Zikir belum tahu bila akan berkahwin

  Usia sudah memasuki 35 tahun, penyanyi Shiha Zikir mengakui sering ditanya oleh ibunya tentang kahwin.

  Lebih-lebih lagi, dia dan kekasihnya yang dikenali sebagai Arul sudah menjalinkan hubungan cinta selama lebih 13 tahun. Bagaimanapun Shiha atau nama sebenarnya Nurshiha Mohd Zikir tetap tenang dengan pertanyaan tersebut kerana mempercayai takdir yang tertulis untuknya.

  Malah penyanyi lagu AEOW itu enggan memberikan tekanan kepada dirinya dan menganggap waktu sekarang merupakan rezeki untuk dia menjaga ibunya.

  “Fasal kahwin ni… memang ikutkan ibu saya pun dah bertanya dan kami pun dah lama (bercinta). Insya-Allah saya pun dah 35 tahun kan. Kalau ditakdirkan tahun ini, maknanya tahun ini la.

  “Saya percaya 1000 peratus dengan apa yang Allah dah ditetapkan. Kawan-kawan saya ada yang call menangis-nangis beritahu mereka jadi stress sebab katanya tak ada orang nak.

  Shiha Zikir mengakui sering ditanya oleh ibunya tentang kahwin. – Agensi

  “Tapi saya nasihat jangan risau, sebab semua Allah dah tetapkan. Macam saya pun tak berikan tekanan pada diri sendiri walaupun ramai yang bertanya. Saya anggap sekarang ini rezeki untuk saya jaga ibu,” katanya kepada media.

  Sebelum ini, Shiha yang juga seorang pelakon pernah memberitahu dia bersyukur mempunyai teman lelaki yang sangat memahami dan tidak pernah berasa cemburu dengan mana-mana lelaki yang cuba mendekatinya.

  Dalam pada itu, Shiha juga kini sibuk dalam menguruskan perniagaan kosmetiknya iaitu Xmetic.

  Bercakap soal perniagaan, Shiha yang baru mulakan perniagaan tersebut ingin memberi peluang kepada orang yang kehilangan sumber pendapatan ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

  “Ikutkan saya mula bisnes kosmetik ini sejak Mac lalu. Bukan nak cakap tak fokus lagi waktu tu masa permulaan tapi waktu itu saya perlu masa untuk betul-betul fokus.” – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Korea Utara akan lancar satelit pengintip tentera

  SEOUL, 30 MEI - Korea Utara berkata pada hari ini ia akan melancarkan satelit pengintip tentera pertamanya pada Jun dan menyifatkan peninjauan berasaskan angkasa...
  - Advertisment -